vineri, 22 octombrie 2010

5 sfaturi pentru dieta perfecta

Nu de putine ori am auzit expresia : "Suntem ceea ce mancam", sa fie adevarat ca felul in care aratam reflecta ceea ce mancam? Raspunsul specialistilor este "da" si daca stam bine sa ne gandim le dam dreptate. Putini dintre noi stim sa mancam ce si cum trebuie.

Daca te-ai hotarat pentru o dieta, ar fi bine sa tii cont de sfaturile specialistilor. Iata 5 sfaturi esentiale pe care ar trebui sa le respecte oricine se hotaraste sa inceapa o dieta:

1. Bea numai apa, cu exceptia mult prea iubitei cafele de dimineata. Conform studiilor, prin respectarea acestui principiu, se elimina 20% din nivelul caloric, ajutand in acelasi timp la buna functionare a functiilor organismului.

2. Mananca moderat. In general, oamenii mananca mai mult decat au nevoie, lucru deloc bun pentru organism. Daca esti la dieta este bine sa reduci portia de macare la jumatate. Asta nu inseamna sa te infometezi, dar gandeste-te bine, chiar ai nevoie de o farfurie plina de mancare? Totul sta in portionare. Invata sa mananci atat cat iti trebuie, fara sa te ridici de la masa cu burta plina.

3. Nu sari peste micul-dejun. Studiile arata ca daca nu mancam dimineata avem cu 70% sanse de a face excese alimentare pe timpul zilei.

4. Tine o contabilitate a alimentelor pe care le mananci. Pentru a elimina momentele de stres in care mananci peste masura, este bine sa faci o lista cu alimente care nu iti fac bine si sa incerci sa te feresti cat mai mult de ele.

5. Daca poti evita acest lucru, nu manca dupa ora 7 seara. Nu este o regula batuta in cuie dar te poate ajuta daca te poti abtine sa mananci seara.

Alte sfaturi foarte utile atunci cand vrei sa slabesti:

- nu manca fast-food-uri
- evita mancarurile incalzite la cuptorul cu microunde; este mai bine sa le pregatesti singura
- limiteaza cantitatile de zahar si fana consumate
- fara mancaruri dietetice care contin o gramada de ingrediente nesanatoase
- in timpul zilei, consuma alimente de culori diferite
- mananca incet si mesteca bine mancarea
- mananca doar atunci cand ti-e foame si nu atunci cand esti suparata, stresata, nervoasa
- redu cantitatea de carne rosie consumata
- mananca doar alimente proaspete

Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu