marți, 3 august 2010

Reteta Zilei 03.08.2010: Vinete Umplute la Cuptor - Reteta Vegetariana

Timp de preparare: 1 ora. Indrediente:3 vinete mari, 1 ceapa, 4 rosii, 1 capatana de usturoi, sare, piper, ulei pentru prajit, branza telemea rasa. Reteta de vinete umplute se poate prepara si fara branza si atunci obtinem o reteta de post delicioasa.
Electrocasnice: aragaz, cuptor de aragaz sau cuptor cu microunde
Ustensile de Bucatarie: tigaie de teflon pentru prajit, spumiera, strcuratoare, razatoare de bucatarie.
Ca sa preparam aceasta reteta vegetariana de vinete umplute, mai intai spalam vinetele si le taiem pe lung, fara sa le curata de coaja. Cu o lingura, scobim miezul si il tocam marunt cu un cutit de bucatarie. 
Intr-o tigaie pentru prajit, incingem putin ulei si calim putin ceapa tocata marunt. Cand devine translucida, adaugam miezul de vinete tocat si lasam cateva minute sa se prajeasca. Tocam rosiile bucatele mici si le adaugam in tigaie. Amestecam toata compozitia si mai lasam pe aragaz inca 2-3 minute.  
Scoatem compozitia pentru umplut vinete intr-o strecuratoare si o lasam sa se scurga bine uleiul din ea. Adaugam usturoiul tocat.
Umplem fiecare jumatate de vanata cu compozitia obtinuta si le asezam intr-o tava de cuptor. Aceasta reteta de vinete umplute se poate prepara si la cuptorul cu microunde. In acest caz, asezam vinetele intr-un vas ce suporta cuptorul cu microunde.
Dam vinetele la cuptor sau la microunde pana cand se inmoaie, iar furculita intra cu usurinta in ele. Cand sunt aproape gata, presaram branza telemea rasa peste vinete si mai lasam la cuptor inca 10 minute. Fara branza, obtinem o reteta de post foarte gustoasa. Daca doriti sa pregatiti aceasta reteta mai rapid, puteti praji jumatatile de vinete inainte de a le umple si atunci timpul de stat in cuptor se reduce. 
Vinetele se indulcesc in cuptor, iar compozitia combinata cu branza este delicioasa. Vinetele umplute la cuptor se servesc calde sau reci, ca fel principal de mancare fara carne.



Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu