Dieta cu ierburi aromatice
Pătrunjelul, cimbrul sau busuiocul pot face minuni pentru siluetă: stimulează metabolismul, elimină surplusul de apă şi depozitele de grăsime, iar aroma lor intensă estompează senzaţia de foame.
Dacă te tentează o astfel de dietă, încearcă reţete aromate cu aceste ierburi şi vei pierde 4 kilograme în două săptămâni. Reţetele pe care ţi le propunem sunt sub 1.000 kcal.
Ziua1
Prânz – 330 Kcal
-120 g piept de pui cu sos de roşii aromat (cu cimbru, oregano, rozmarin, busuioc proaspăt).
-200 g cartofi fierţi în coajă.
Cină – 301 Kcal
-Salată cu roşii, jumătate de legătură de pătrunjel, busuioc, usturoi.
-40 g brânzică de casă, 30 g şuncă.
-O felie de pâine integrală.
-120 g piept de pui cu sos de roşii aromat (cu cimbru, oregano, rozmarin, busuioc proaspăt).
-200 g cartofi fierţi în coajă.
Cină – 301 Kcal
-Salată cu roşii, jumătate de legătură de pătrunjel, busuioc, usturoi.
-40 g brânzică de casă, 30 g şuncă.
-O felie de pâine integrală.
Ziua 2
Prânz – 305 Kcal
-Supă de morcov cu 100 g piept de pui, coriandru şi busuioc.
-Supă de morcov cu 100 g piept de pui, coriandru şi busuioc.
Cină – 309 Kcal
-Piure dintr-un cartof fiert, 3 linguri iaurt, o ceapă, o jumătate de căţel de usturoi, sare, piper.
-Două felii de pâine integrală.
-O roşie.
-Piure dintr-un cartof fiert, 3 linguri iaurt, o ceapă, o jumătate de căţel de usturoi, sare, piper.
-Două felii de pâine integrală.
-O roşie.
Ziua 3
Prânz – 349 Kcal
-50 g orez, fiert cu ceapă, usuturoi şi nucşoară.
-200 g ciuperci sotate cu o jumătate de legătură de pătrunjel şi 1 lingură cimbru.
-50 g orez, fiert cu ceapă, usuturoi şi nucşoară.
-200 g ciuperci sotate cu o jumătate de legătură de pătrunjel şi 1 lingură cimbru.
Cină – 286 Kcal
-120 g păstrăv afumat cu sos tzatziki preparat din: 250 g castraveţi raşi mare, busuioc, oregano, mentă, 150 g iaurt degresat, un căţel de usturoi, sare, piper.
-O felie de pâine integrală.
-120 g păstrăv afumat cu sos tzatziki preparat din: 250 g castraveţi raşi mare, busuioc, oregano, mentă, 150 g iaurt degresat, un căţel de usturoi, sare, piper.
-O felie de pâine integrală.
Ziua 4
Prânz – 329 Kcal
-50 g spaghete, amestecate cu usturoi, busuioc şi 1 lingură parmezan ras.
-250 g broccoli.
-50 g spaghete, amestecate cu usturoi, busuioc şi 1 lingură parmezan ras.
-250 g broccoli.
Cină – 324 Kcal
-300 g vinete feliate preparate la cuptor, cu sos din: 2 linguri brânză rasă de oaie, 2 linguri plante (busuioc, oregano, mentă), 1 lingură pesmet, o jumătate de căţel de usturoi, 2 linguriţe zeamă de lămâie.
-O felie de pâine integrală.
-300 g vinete feliate preparate la cuptor, cu sos din: 2 linguri brânză rasă de oaie, 2 linguri plante (busuioc, oregano, mentă), 1 lingură pesmet, o jumătate de căţel de usturoi, 2 linguriţe zeamă de lămâie.
-O felie de pâine integrală.
Ziua 5
Prânz – 295 Kcal
-120 g file de cod prăjit cu 1 lingură mărar.
-200 g carfofi copţi, amestecaţi cu 2 linguri cimbru şi usturoi.
-120 g file de cod prăjit cu 1 lingură mărar.
-200 g carfofi copţi, amestecaţi cu 2 linguri cimbru şi usturoi.
Cină – 298 Kcal
-50 g cuscus (fiert în 80 g apă sărată), 250 g dovlecei, o legătură de ceapă verde, un căţel de usturoi, 4 linguri pătrunjel tocat, 1 linguriţă mentă tocată.
-200 g salată verde cu roşii.
-50 g cuscus (fiert în 80 g apă sărată), 250 g dovlecei, o legătură de ceapă verde, un căţel de usturoi, 4 linguri pătrunjel tocat, 1 linguriţă mentă tocată.
-200 g salată verde cu roşii.
La alegere:
Mic dejun
300 Kcal
- 20 g fulgi de ovăz, 100 g iaurt degresat, 1 linguriţă miere, o pară, o caisă sau o portocală.
- O roşie, un ou prăjit într-o lingură de unt, 2 linguri ierburi aromatice (la alegere, după gust), sare, piper, o felie de pâine integrală.
-80 g brânză degresată, amestecată cu 3 linguri plante tocate, sare şi piper, două felii de pâine integrală.
- 20 g fulgi de ovăz, 100 g iaurt degresat, 1 linguriţă miere, o pară, o caisă sau o portocală.
- O roşie, un ou prăjit într-o lingură de unt, 2 linguri ierburi aromatice (la alegere, după gust), sare, piper, o felie de pâine integrală.
-80 g brânză degresată, amestecată cu 3 linguri plante tocate, sare şi piper, două felii de pâine integrală.
Gustare
100 Kcal
- 100 g morcov ras, 1 lingură suc de portocale, 1 lingură pătrunjel, o felie de pâine prăjită, 1 lingură brânzică de casă.
-200 g fructe.
-50 g zmeură, 100 g brânză degresată, 1 linguriţă miere.
-50 g brânză degresată, 1 linguriţă muştar, 1 lingură arpagic, o felie de pâine prăjită.
- 100 g morcov ras, 1 lingură suc de portocale, 1 lingură pătrunjel, o felie de pâine prăjită, 1 lingură brânzică de casă.
-200 g fructe.
-50 g zmeură, 100 g brânză degresată, 1 linguriţă miere.
-50 g brânză degresată, 1 linguriţă muştar, 1 lingură arpagic, o felie de pâine prăjită.
De ce ierburi aromatice ai nevoie
Îţi propunem o listă „aromată” şi plină de calităţi.
Busuiocul, pătrunjelul, coriandrul, ceapa verde: ard grăsimile.
Mărarul: elimină toxinele din organism.
Cresonul: îţi dă senzaţia de saţietate.
Cimbrul: reglează apetitul.
Menta: inhibă pofta pentru dulciuri.
Tarhonul: inhibă apetitul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu