Dieta fara gluten
Ce inseamna, ce este glutenul? Glutenul reprezinta un complex de proteine care se gaseste in unele cereale - grau, secara, orz - si în produsele de panificaţie precum painea sau pastele fainoase.
Cum se numeste boala cand ai intoleranta la gluten? Boala se numeste Celiachie, care netratata, este foarte periculoasa si poate cauza chiar si moartea,a explicat doctorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti in cartea sa Noua ordine alimentara.
Care sunt simptome Celiachie, boala cu intoleranta la gluten, alerfie la gluten? La copii primele simptome ale bolii sunt diareea, varsaturile si anemia, la adolescenti - intarzierea pubertatii, afectarea smaltului dentar, scaderea in greutate, iar la adultii apare o oboseala cronica, infertilitate, osteoporoza si deficit de vitamina D.
Ce putem manca daca avem intoleranta la gluten?
Dieta fara gluten presupune inlocuirea cerealelor din grau, secara si orz cu orez, mei, porumb, teff, hrisca, quinoa sau tuberculi de cartofi.
Institutul de Bioresurse Alimentare din Bucuresti produce cateva alimente aglutenice adica produse fara gluten: faina si gris din orez, paine si paste, dar si biscuiti, fursecuri si cozonaci fara gluten pentru copii si adulti iubitori de dulciuri.
Cum se numeste boala cand ai intoleranta la gluten? Boala se numeste Celiachie, care netratata, este foarte periculoasa si poate cauza chiar si moartea,a explicat doctorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti in cartea sa Noua ordine alimentara.
Care sunt simptome Celiachie, boala cu intoleranta la gluten, alerfie la gluten? La copii primele simptome ale bolii sunt diareea, varsaturile si anemia, la adolescenti - intarzierea pubertatii, afectarea smaltului dentar, scaderea in greutate, iar la adultii apare o oboseala cronica, infertilitate, osteoporoza si deficit de vitamina D.
Ce putem manca daca avem intoleranta la gluten?
Dieta fara gluten presupune inlocuirea cerealelor din grau, secara si orz cu orez, mei, porumb, teff, hrisca, quinoa sau tuberculi de cartofi.
Institutul de Bioresurse Alimentare din Bucuresti produce cateva alimente aglutenice adica produse fara gluten: faina si gris din orez, paine si paste, dar si biscuiti, fursecuri si cozonaci fara gluten pentru copii si adulti iubitori de dulciuri.
1 comentarii:
Trimiteți un comentariu