joi, 19 august 2010

Baile de aburi

Baile de abur

Baile de abur fac ca pielea sa transpire si, odata cu transpiratia sa se indeparteze impuritatile, celulele moarte si sebum-ul intarit. Caldura intensifica circulatia sangelui la suprafata tenului, hidrateaza, pielea avand un tonus mai bun si mai multa luminozitate.
Daca apa de la robinet pe care o folosesti pentru abur are clor in ea, este indicat sa fie inlocuita cu apa de ploaie sau apa distilata, sau, apa sa fie lasata intr-un bol timp de 24 de ore ca sa se evapore clorul (care poate fi foarte daunator pielii).

Prepararea baii de abur. Tratamentul pe care vrei sa il folosesti trebuie preparat inainte. Ingredientele trebuie mixate bine, apoi lasate timp de 4 zile intr-un loc intunecat si racoros. Inainte de a fi folosita aceasta mixtura, trebuie agitata.

Pentru baia de abur este necesar un prosop mare si un bol. Iar inainte de baia de abur, fata trebuie curatata bine. Turnati 2 litri de apa clocotita in bol. Peste aceasta apa se pun 2 picaturi de ulei esential, sau o lingurita de tratament. Apoi, acoperiti capul cu prosopul peste bolul cu apa fierbinte. Fata trebuie sa stea la o distanta de 20 cm fata de apa. Inchide ochii si relaxeaza-te timp de 5-10 minute.

Imediat dupa stropiti-va fata cu apa rece (la temperatura camerei). Puteti sa incheiati tratamentul cu o lotiune tonica si o crema hidratanta.

Tratament pentru tenul normal si mixt: 3 lingurite de ulei de floarea soarelui, 8 picaturi de ulei esential de napraznica, 6 picaturi de ulei esential de palm, 6 picaturi de ulei esential de ylang-ylang sau lavanda.

Tratament pentru tenul uscat: 3 lingurite de ulei de floarea soarelui, 8 picaturi de ulei esential de lemn de trandafir, 8 picaturi de ulei esential de palm, 4 picaturi de ulei esential de trandafir sau lavanda.

Tratament pentru tenul gras: 3 lingurite de ulei de floarea soarelui, 12 picaturi de ulei esential de lamaie, 4 picaturi de ulei esential de patchouli, 4 picaturi de ulei esential de lemn de santal.

Tratament pentru tenul matur: 3 lingurite de ulei de floarea soarelui, 12 picaturi de ulei esential de musetel, 6 picaturi de ulei esential de tamaie, 2 picaturi de ulei esential de trandafir sau lavanda.

Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu