marți, 17 august 2010

Lichide benefice pentru silueta

Reprezentantele sexului frumos isi sunt datoare sa pastreze aceasta denumire pe care au dobandit-o pentru aspectul placut pe care il au. In zilele noastre tot mai multe doamne si domnisoare isi pun problema obtinerii unei siluete de invidiat intr-un mod cat mai sanatos si lejer.

Ceea ce le propun eu nu presupune nici efort, nici cheltuieli exagerate si nu afecteaza sanatatea decat pozitiv. Este vorba despre un regim care se bazeaza pe consumarea de lichide, respectiv apa, ceai verde si negru. Oricine se simte obosit poate incearca sa bea foarte multa apa in loc sa dorma sau sa manance prea mult. Oboseala este principalul sindrom al deshidratarii.  Tocmai de aceea este bine sa beti de la sase pana la opt pahare de apa pe zi si chiar mai mult.
O traditie milenara
Ceaiul verde si cel negru sunt folosite in scopuri terapeutice de peste patru milenii. Ele se numara printre cele mai apreciate si fine ceaiuri din lume. Ele sunt obtinute din frunzele unui singur arbore - Theea Sinesis. Diferenta intre ele este rezultatul procesului de fabricatie. Acest arbore a fost descoperit in China, prin anul 2.500 i.Hr., atunci incepind si fabricarea ceaiului. Ceaiul verde si ceaiul negru contin multe vitamine si saruri minerale, dintre care cea mai importanta este vitamina C, care stimuleaza si usureaza digestia. De asemenea, frunzele arborelui Theea Sinesis contin tanin, aminoacizi, glucide si uleiuri volatile. Atit ceaiul verde, cit si cel negru au actiune diuretica, fiind folosite, in special, de persoanele care au probleme cu rinichii. Sint antiadipoase, laxative si stimulente respiratorii. Sint indicate persoanelor hipotensive, fiind excelente stimulatoare cardiace.

Cum se consuma
Oamenii care consuma ceai verde in loc de cafea, ard mai multe calorii decat in mod obisnuit. Pentru efecte in scaderea greutatii se toarna doua cesti de apa clocotita peste o lingurita de frunze de ceai verde, apoi se acopera vasul si se lasa 30 de minute. Recomand sa se bea mai mult de trei cesti pe zi. Cofeina continuta de ceaiul negru te poate energiza marind ritmul inimii si al organismului. Deoarece prea multa cofeina poate provoca stari de anxietate, ceaiul negru, care contine 40 de miligrame de cofeina la o ceasca, este o alegere mai buna decat cafeaua - ce contine de cel putin trei ori mai multa. De asemenea, ceaiul negru mai contine polifenoli si antioxidanti care protejeaza organismul impotriva efectelor daunatoare ale radicalilor liberi. Este indicata insa o limitare la maximum trei cesti pe zi.

Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu