marți, 31 august 2010

Dieta pentru cardiaci


Această dietă este recomandată de către departamentul de cardiologie pentru pacienţii bolnavi de inimă care trebuie să piardă în greutate repede şi sănătos.
Dieta este rapidă, arde grăsimile. Secretul este că mâncând după dietă se ard mai multe calorii decât cele conţinute în mâncare. Dieta spală organismul de unele toxine şi dă senzaţia de “mă simt mai bine”. Dieta se bazează pe consumul zilnic de supă arzătoare de calorii. Această supă poate fi mâncată ori de câte ori simţim foame. Mănânci atâta cât poţi şi oricând în timpul zilei, căci mâncând această supă de fapt arzi calorii. Luaţi aminte! Cu cât mâncaţi mai mult din această supă, cu atât pierdeţi mai mult în greutate.
În timpul regimului, categoric NU!: băuturi alcoolice, pâine, zahăr, prăjeli, miere de albine.
REŢETA DE SUPĂ

1. 6 cepe mari
2. o varză
3. o legătură de ţelină
4. doi morcovi
5. doi ardei graşi
6. 0,750 kg. roşii (se poate înlocui cu bulion)
7. condimente de orice fel
8. un cub de supă de vită Knor
Notă
Unde nu se menţionează băutura, se bea apă, suc de fructe neîndulcit, ceai, cafea, lapte degresat. Nu băuturi carbogazoase.
Progres
După 7 zile - dacă se respectă cu sfinţenie regimul, se pierd 5-7 kg.
Ziua 1: supă, fructe (nu banane). Se recomandă pepene galben sau verde.
Ziua 2: supă, vegetale (fără grăsimi), mai ales frunze: varză, salată, un cartof fiert cu puţin ulei.
Ziua 3: combinaţia celor două zile, mai puţin cartoful.
Ziua 4: supă, 3 banane, lapte cât poţi, apă.
Ziua 5: supă cel puţin o dată, 300-500 gr. Carne de vită, pui sau curcan, fără piele, grăsime, 3 roşii sau 6-8 pahare de bulion.
Ziua 6: supă, carne de vită (curcan) oricât, vegetale cu frunze verzi (fără cartofi).
Ziua 7: supă, orez, mazăre, suc de fructe neîndulcit, legume.
Alimente care pot fi consumate fără restricţii:
Proteine
a) animale: orice carne slabă, ouă tari, lapte degresat, iaurt, brânză de vaci, urdă, telemea desărată;
b) vegetale: rădăcini crude, zarzavat şi legume crude, fructe proaspete, în afară de nuci, alune, castane;
Glucide: numai cele din legume, fructe şi salate.
Grăsimi: uleiuri vegetale, margarină
Sare: 5 gr. pe zi


Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu