joi, 26 august 2010

Cura cu pepene verde

Una din solutiile cele mai la indemana in cautarea siluetei ideale, este dieta cu pepene verde. Acesta, fie este numit pepene verde sau pepene rosu si se gaseste din belsug in pietele noastre. In plus, nu costa prea mult.

Cu alte cuvinte, contrazicand legile lui Murphy, este delicios, permis, dar nu ingrasa. In timpul acestei diete slabesti vazand cu ochii, in timp ce mananci pe saturate, din unul din cele mai populare fructe ale verii.

Dieta cu pepene verde este o dieta plina de savoare, pentru sanatate si frumusete. Pepenele verde este un diuretic natural si consumul lui in cantitati rezonabile va duce la scaderea in greutate, dar si la o dezintoxicare benefica a organismului. Astfel ca la sfarsitul curei de pepene vom fi mai frumosi, dar si mai sanatosi.

Miezul pepenelui verde sau galben, este un sanatos cocktail de apa (aproape 95%) si zaharuri naturale, toate condimentate cu enzime, acizi organici continuti mai ales in apropierea cojii, de unde si gustul acru, nu foarte agreabil, si licopina.

De aici si
calitatile terapeutice ale curei cu pepene verde:

  • Continutul mare de apa il recomanda ca diuretic pentru tratamentul rinichilor si aparatului urinar;

  • Enzimele si acizii organici au efecte de dezintoxicare puternica, ceea ce recomanda pepenele rosu pentru cei cu o alimentatie incarcata de toxine;

  • Licopina, substanta cu efect antioxidant si reglator imunitar, recomanda pepenele rosu in mod special persoanelor cu un grad mai ridicat de uzura a organismului, batranilor.
    Efectele benefice ale dietei cu pepene verde asupra siluetei se datoreaza faptului ca:

  • Pepenele este usor de digerat, datorita proportiei mari de apa;

    Valoarea nutritiva a pepenelui rosu este aproape nula, dat fiind cantitatea mica de glucoza pe care o contine, fata de volumul lui, asa incat nu tine de foame;

    Cantitatea de apa consumata si trecuta prin rinichi in combinatie cu glucoza face din consumarea pepenelui rosu un minunat mijloc de spalare a rinichilor.

    Concluzia este ca o cura de minimum zece zile lunar cu pepene verde are efect de dezintoxicare, de reglare hormonala si imunitara a organismului uman.
    Indicatii in cura cu pepene verde:

    Sa se manance minimum 2 kilograme pe zi de pepene, rosu, copt si dulce, fara coaja si samburi;

    Se mananca pepene la toate cele trei mese, ultima masa fiind inainte de ora 7 seara;

    Nu se consuma partea de miez din apropierea cojii;

    Nu e bine sa se substituie pepenele cu suc de pepene, pentru ca acesta se oxideaza usor si isi pierde potentialul curativ;

    Sa se consume dimineata 2 felii de paine neagra prajita;

    Sa se consume intre mese 1-1,5 litri de lichide, fara indulcitori (apa plata cu lamaie, ceaiuri, sucuri naturale);

    Putina miscare nu ar strica.


  • Cure de tratament cu pepene verde, au efecte benefice in tratamentul urmatoarelor afectiuni:

  • Pentru acnee, datorita efectelor de dezintoxicare globala si de reglare hormonala;

    Pentru nefrita, pielita si pielonefrita datorita efectului de diureza;

    Pentru calculii renali, pentru eliminarea acestora prin consumarea de cantitati mari de pepene verde impreuna cu diverse plante, dupa o schema anume;

    Pentru reumatism datorita efectului purificator;

    Pentru calculii biliari, in acest caz se folosesc de fapt seminte de pepene verde rasnite amestecate cu ulei de masline.
    Restrictii in cura de tratament cu pepene verde:

    Contraindicat persoanelor cu insuficienta renala, datorita excesului de lichid din organism;

    Contraindicat la persoanele cu digestie dificila asocierea la aceeasi masa de pepene verde cu prajeli, fripturi, conserve.. pentru ca se poate produce indigestie;

    Contraindicat persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala, deoarece abuzul de lichide poate face sa scada tensiunea, primejduind starea bolnavului.

    Articole Similare

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu