duminică, 1 august 2010

Reteta Zilei 01.08.2010: Suvite de oui cu ciuperci - Reteta Dietetica

Timp de preparare: 1 ora Ingrediente pentru 2 portii: 1 piept de pui, 1/2 kg de ciuperci, 4 rosii, 1 ceapa, 4 ardei capia, sare, cimbru si piper dupa gust. Electrocasnice: aragaz
Ustensile de bucatarie: tigaie de teflon adanca

Taiati ceapa rondele si o rumeniti intr-o tigaie de teflon care permite prajirea fara ulei. Peste 3-4 minute adaugati pieptul de pui taiat suvite si il lasati sa se rumeneasca 10 minute, dupa care adaugati ciupercile tocate si le lasati sa se friga amestecand des, ca sa nu se lipeasca, timp de aproximativ 15-20 de minute. La sfarsit adaugati rosiile taiate felii si le mai lasati inca 10 minute.
Sfatul bucatarului: nu este nevoie sa folositi ulei la aceasta reteta de suvite de pui cu ciuperci, deoarece ingredientele se vor frige in tigaia de teflon, nu se vor praji in ulei. Zeama de la ciuperci si rosiile vor fi suficiente ca sos la mancare.
Presarati cimbru, piper si sare dupa gust si scoateti totul pe o farfurie.
Separat, puneti in tigaia de teflon ardeii taiati felii subtiri pe lungime si ii "parpaliti" 3-4 minute, fara a-i lasa prea mult pe foc, sa nu se inmoaie.
Asezati amestecul de suvite de pui cu ciuperci, ceapa si rosii pe farfurie sub forma de gramajoara iar deasupra asezati feliile de ardei rosii. Combinatia vie de culori si gustul foarte bun al acestui fel de mancare dietetic va face pranzul un adevarat deliciu. Reteta de suvite de pui cu ciuperci si ardei va avea succes si la un meniu de bufet suedez.




Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu