miercuri, 4 august 2010

Ce este celulita?

Înainte de a arata ce este celulita, trebuie să spunem ce nu este acest fenomen.
  • Celulita nu este o grăsime simplă (obişnuită). Femeile nu pot scăpa de această grăsime cu ajutorul exerciţiilor sau dietei.
  • Celulita nu este o retinere de lichid. Aceasta este numai o parte a problemei, insa ea este unul dintre cei mai importanti factori care atrag procesul de depunere a grasimilor.
  • Celulita nu este numai o problema cosmetica. Este o problema fizica, care nu poate fi schimbata prin intermediul exercitiilor obisnuite si al regimului alimentar.
  • Celulita nu inseamna un chin continuu atit pentru sine, cit si pentru ceilalti.
  • Celulita nu este numai o problema a felului in care aratam. Este o afectiune care trebuie tratata.
Ţesuturile de colagen în formă de fagure
Adunind ceea ce am spus mai sus, ajungem la concluzia ca celulita este o stare in care grasimea s-a depus in parti ale corpului cum ar fi coapsele, miinile si picioarele. Tesuturile de colagen din aceste portiuni au forma fagurelui de albine, nu se mai incruciseaza ca in alte parti ale corpului.
Aceste tesuturi alveolare se umplu cu depuneri de grasime, cu toxine, care ridica pielea in sus si in exterior, o intind. Acest lucru intinde colagenul si impiedica miscarea fluidelor. Intinderea colagenului opreste circulatia. Hormonii care elimina grasimea din corp nu pot ajunge la aceste celule pentru a elibera grasimile care se acumuleaza acolo. Ca urmare a acestui fapt, celulele primesc permanent grasimi si nu le pot elimina eficient din corp.
Pentru ca toxinele sunt conţinute in fluidele din corp, in special in grasime, aceste celule celulitice grase contin o cantitate foarte mare de toxine. Cercetarile facute la Universitatea din Milano (Italia) au aratat ca aceasta toxicitate si presiune a fluidelor cu trecerea timpului va distruge celulele. Peretii celulelor devin mai grosi si tari, ceea ce ingreuneaza si mai mult eliminarea grasimilor. Practic, grasimea si toxinele sint inchise aici.
Despre faptul ca celulita este o problema cosmetica cu care trebuie sa se lupte stie in zilele noastre fiecare femeie. Saloanele de frumusete propun numeroase proceduri care sa ne scape de coaja de portocala si pantalonii bufanti.
Insa cum sa va descurcati independent, care sint procedurile si preparatele necesare numai dumneavoastra este un proces destul de dificil.

Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu