joi, 21 octombrie 2010

Ceai verde - silueta de vis intr-o ceasca de sanatate

Originar din Asia, ceaiul verde este deja cunoscut in intreaga lume pentru proprietatile sale diuretice, antioxidante si pentru continutul crescut de vitamine. Este deja folosit cu succes in numeroase regimuri si diete si numeroase creme de fata impotriva imbatranirii.

Datorita proprietatilor lui, ceaiul verde este utilizat in accelerarea metabolismului si grabirea procesului de slabire.
Ceaiul verde contine in abundenta vitaminele A, B, E, C, precum si minerale ca fier, calciu, fosfor si potasiu si anumiti specialisti sustin ca ceaiul verde reduce riscul cancerului, in special pe cel al cancerului de stomac si colon.

Studii recente au demonstrat un lucru care ii va bucura pe toti cei care se lupta cu kilogramele in exces: catechinele din compozitia ceaiului verde au efecte stimulante asupra utilizarii lipidelor in procesele metabolice. Din acest motiv, multe dintre produsele moderne destinate scaderii in greutate contin acum si extract din ceai verde. Totusi cercetatorii au aratat ca efectul adiministrarii extractului de ceai verde, fara ca persoana respectiva sa tina o cura de slabire si fara sa faca efort fizic, este foarte redus, aproape nesemnificativ.

Un studiu publicat in numarul din noiembrie 2005 al revistei Medicine & Science in Sport & Exercise arata efectul pozitiv asupra oxidarii lipidice si prevenirii obezitatii in cazul administrarii extractului de ceai verde, in asociere cu un program de exercitii. Pentru a demonstra aceste efecte a fost realizat un experiment pe cobai. Acestia au fost impartiti in cinci grupuri:

Grupul 1 – regim alimentar hipolipidic si fara efort fizic
Grupul 2 – regim alimentar hiperlipidic si fara efort fizic
Grupul 3 – regim alimentar hiperlipidic si administrare de ceai verde
Grupul 4 – regim alimentar hiperlipidic si efort fizic regulat
Grupul 5 – regim alimentar hiperlipidic, efort fizic regulat si administrare de ceai verde

Dupa 15 saptamani, cobaii care au scazut in greutate au fost cei din grupurile 3,4 si 5. Scaderea in greutate la grupurile 3 si 4 s-a inregistrat la 24-47% dintre subiecti, in timp ce combinarea celor doua metode a condus la o scadere in greutate la 89% dintre cobai.

Concluzia ca asocierea de efort fizic si ceai verde poate induce o utilizare mai eficienta a grasimii la nivel hepatic si muscular.

In urma acestui studiu, cercetatorii ne sfatuiesc sa folosim ceaiul verde atat preparat sub forma clasica de ceai, cat si ca extract, in special atunci cand urmarim scaderea in greutate.

Insa virtutiile ceaiului verde nu se opresc numai la sustinerea scaderii in greutate. S-a constatat ca ceaiul verde are proprietati anticanceroase manifestate in special asupra leziunilor precanceroase, cu efect particular pozitiv asupra celulelor de la nivelul prostatei. Un studiu recent publicat in revista Cancer Research, realizat pe 60 de pacienti cu neoplazie prostatica intraepiteliala, arata ca administrarea unei doze zilnice de 600 mg catechine purificate poate limita evolutia cancerului de prostata.

Asadar, daca esti un barbat trecut de 40-50 de ani si esti supraponderal, ai toate motivele sa faci cate 2-3 cure de 2 luni pe an, cu extract de ceai verde.
Iar daca esti femeie si doresti sa arati mereu bine, secretul este ceaiul verde care nu doar ca stopeza procesul imbatranirii pielii, dar contibuie la obtinerea unei siluete de invidiat. Faceti-va un obicei in a consuma ceai verde zilnic, nu doar pentru ca este sanatos dar si pentru ca va aduce un plus de frumusete fizica si psihica.

Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu