marți, 5 octombrie 2010

Evita 3 lucruri daca vrei sa slabesti

1. Mancatul haotic

Programul de munca de zi cu zi ne agita si ne determina sa mancam haotic atat din punct de vedere al orei la care mancam cat si din acela al calitatii mancarii. Toate acestea creaza un haos energetic ce se finalizeaza cu un "stres" alimentar, materializat prin kilogramele care fie sunt luate in plus, fie nu reusim sa le eliminam.

2. Infometarea

Majoritatea gandim asa: "Daca mananc mai putine calorii voi slabi" - total fals! Organismul intelege ca nu are suficienta mancare si se pregateste pentru ceea ce se cheama "viitoare perioada de foamete". Asadar incepe sa conserve tot ce are (surplusul de kilograme) si sa schimbe comportamentul persoanei respective in asa masura incat sa nu mai consume. Persoana devine lipsita de energie, nu mai are chef sa interprinda tot felul de activitati, mersul devine neplacut, liftul o necesitate vitala, statul o placere foarte mare... de sport nici nu se mai pune problema, oboseste si daca urca doua etaje.

3. Combinatia de grasimi sau glucide cu proteine
Nu faceti niciodata urmatoarele combinatii in alimentatia voastra: cartofi prajiti cu carne (friptura), paine cu oua, carne (paine cu mezeluri de dimineata), sau si mai si: sandwich-ul cu cascaval (grasimi), paine (glucide) si mezeluri (proteine). Se recomanda sa mancati disociat.

Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu