marți, 5 octombrie 2010

Dieta in functie de grupa de sange

Cum influenteaza grupa sanguina dieta?

Teoria lui Peter D'Adamo, creatorul dietei in functie de grupele sanguine, are la baza faptul ca fiecare grupa de sange reactioneaza negativ la anumite alimente si din acest motiv apar problemele de sanatate.

De asemenea, ultimele cercetari in domeniu sustin ca grupa sanguina poate determina rezistenta in fata bolilor si infectiilor, dar si eficienta cu care ardem caloriile. Analiza grupelor de sange a aratat de ce unii oameni slabesc mult mai repede daca tin o anumita dieta, in timp ce altii nu reusesc sa dea jos niciun gram, desi duc acelasi stil de viata. Unii sunt in forma maxima si la 70 de ani, in timp ce altii par din ce in ce mai slabiti.

Grupa sanguina 0


Este indicat sa ai o dieta bogata in proteine animale. Carnea slaba de vita sau miel si pestele nu trebuie sa lipseasca din meniul tau. Alimentele care te ingrasa sunt graul, porumbul, lintea, varza, conopida, fasolea uscata. Ca sa slabesti, consuma carne de vita, peste, spanac si legume verzi.

Grupa sanguina A


Iti sunt recomandate dietele bazate pe carbohidrati si multe fibre, caci stomacul tau produce cantitati mai mici de acid gastric. A voie sa mananci legume, fructe, branza tofu, nuci, seminte, cereale, orez. Produsele lactate, carnea de orice tip si produsele fainoase te ingrasa. Daca vrei sa slabesti, consuma preparate pe baza de soia, dar si foarte multe fructe si legume.

Grupa sanguina B


Aceasta dieta este cea mai echilibrata. Din meniul tau sa nu lipseasca carnea rosie, pestele, lactatele, legumele si fructele. Evita carnea de porc si pe cea de pui, mancarurile care contin porumb si alcool. Alimentele care te fac sa te ingrasi sunt graul si produsele din faina alba. Ca sa slabesti, consuma produse lactate degresate, carne slaba si multe legume.

Grupa sanguina AB

Stomacul tau secreta cantitati mici de acid gastric. Deci daca vrei ca dieta sa aiba efecte, trebuie sa consumi cat mai putina carne si cat mai multe legume. Nu manca proumb si fasole, nici carne rosiepentru ca risti sa te trezesti cu kilograe in plus.Daca vrei sa slabesti, mananca cat mai mult peste si legume.

Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu