joi, 7 octombrie 2010

Produse Dietetice

Produsele dietetice incep sa devina o moda, nu numai pentru ca le recomanda medicii, ci si pentru ca ne simtim bine daca le consumam. Mai nou si romanii au inceput sa caute tot mai mult produsele dietetice. Si e si normal daca vrem sa fim mai atenti al ceea ce consumam, in asa fel incat ceea ce mancam sa ne tina sanatosi si sa nu ne ingrase.

Medicii spun ca desi nu au gustul la fel de bun, lactatele slabe sunt mai sanatoase decat cele cremoase, in timp ce painea de secara sau grau expandat este mai sanatoasa decat cea din faina de griu. In plus ei adauga ca romanii trebuie sa manifeste atentie pentru ca alimentatia bazata pe grasimi duce la cresterea colesterolului, hipertensiune si obezitate.

Cateva sfaturi pentru a urma o cura de slabire cu produse dietetice

Se spune despre produsele dietetice ca ne aduc energia necesara si ne ajuta sa ne imbunatatim silueta, insa trebuie sa fim foarte atent astfel incat sa nu pierdem mai mult de 500 de grame pe saptamana. Daca pierdem mai mult de 500 de grame pe saptamana, nu eliminam doar grasime, ci si masa musculara. Trebuie sa invatam sa avem rabdare!

Exista anumite produse care ajuta la arderea grasimilor si in acelasi timp si la transformarea grasimii nedorite in energie. Aceste produse sunt adjuvante si in diminuarea apei din organism si contribuie la imbunatatirea masei musculare. O varianta este sa optam pentru produsele naturale cum ar fi ceaiul verde, tirosina, calciul. O atentie mare trebuie acordata produselor dietetice pentru ca exista anumite produse care pot provoca o aritmie cardiaca, cum ar fi de exemplu produsele dietetice pe baza de efedrina.

Produsele lichide
Aceste produse lupta impotriva retinerii apei si elimina toxinele acumulate in organism care il impiedica sa functioneze. Unul dintre aceste produse este ceaiul verde, cel mai eficient. Atentie insa la bauturile light care pot ingrasa din cauza indulcitorilor artificiali.

Batoanele de proteine si batoanele de cereale sunt toate convenabile, insa trebuie alese cu atentie daca incerci sa slabesti. Majoritatea contin prea mult zahar si grasime hidrogenata. In batoanele sanatoase, primul ingredient pe lista de pe eticheta ar trebui sa fie o cereala integrala, proteina de zer sau soia.
Trebuie evitat batoanele care contin fructoza, sirop de glucoza sau orice alt sirop. De asemenea, evitati batoanele care contin grasime hidrogenata sau mai mult de 1g de grasime saturata.

Un alt sfat pentru a pastra o silueta zvelta, dar si pentru a avea un abdomen plat, este acela de a evita pe cat posibil balonarile.

Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu