Lupta cu obezitatea consumand cereale integrale
Se spune ca o alimentatie bogata in cereale integrale poate contribui la mentinerea greutatii optime. Studiile clinice arata ca persoanele care consuma zilnic alimente ce contin cereale integrale, ca parte a unei alimentatii echilibrate si a unui stil de viata sanatos, au mai putine sanse de a inregistra in timp cresteri in greutate, iar incidenta obezitatii in randul celor care consuma trei sau mai multe portii de cereale integrale pe zi este mai scazuta.
Una din cauzele principale ale obezitatii este aportul crescut de calorii. Acesta se datoreaza consumului de alimente cu densitate calorica mare, care produc satietate numai dupa ce au fost consumate intr-o cantitate exagerata sau prin aportul de alimente cu un continut mare in grasimi, care constituie importante surse de energie. De asemenea, mesele rare (1-2 pe zi), dar bogate in calorii, reprezinta un real factor de risc.
De cele mai multe ori, persoanele care sufera de obezitate sar peste mesele din timpul zilei, desi ziua este incarcata de eforturi si stres, iar seara, odata ajunse acasa, au o ingestie alimentara necontrolata, cu un consum crescut de alimente in timp scurt. In plus, abaterile de la alimentatia sanatoasa si consumul exagerat de alcool se fac de multe ori la sfarsitul saptamanii, cand obligatiile mondene sau relaxarea gresit inteleasa devin factori responsabili de obezitate.
Importanta cerealelor integrale
Ca si fructele si legumele, cerealele integrale au un continut important de substante nutritive esentiale (fibre, vitamine si minerale,) care confera numeroase beneficii pentru sanatate. In plus, carbohidratii complecsi din cerealele integrale asigura eliberarea lenta de energie in organism.
Cerealele integrale au insa mult mai multe beneficii pentru sanatate. Consumul a cel putin trei portii de cereale integrale pe zi contribuie la reducerea riscului de diabet zaharat, obezitate, boli coronariene si anumite tipuri de cancer, asigurand si un mai bun control al greutatii corporale, conform specialistilor in nutritie.
Un consum regulat de cereale integrale la micul dejun reprezinta o alegere benefica pentru o alimentatie echilibrata, cu precizarea ca cerealele integrale pot fi consumate la oricare masa sau gustare a zilei. De regula, obiceiul de a le consuma la micul dejun este asociat cu cresterea randamentului fizic si intelectual in prima parte a zilei.
Un stil de viata sanatos presupune cresterea aportului de cereale integrale zilnic in cadrul unei diete echilibrate din punct de vedere nutritional si mai multa activitate fizica.
Una din cauzele principale ale obezitatii este aportul crescut de calorii. Acesta se datoreaza consumului de alimente cu densitate calorica mare, care produc satietate numai dupa ce au fost consumate intr-o cantitate exagerata sau prin aportul de alimente cu un continut mare in grasimi, care constituie importante surse de energie. De asemenea, mesele rare (1-2 pe zi), dar bogate in calorii, reprezinta un real factor de risc.
De cele mai multe ori, persoanele care sufera de obezitate sar peste mesele din timpul zilei, desi ziua este incarcata de eforturi si stres, iar seara, odata ajunse acasa, au o ingestie alimentara necontrolata, cu un consum crescut de alimente in timp scurt. In plus, abaterile de la alimentatia sanatoasa si consumul exagerat de alcool se fac de multe ori la sfarsitul saptamanii, cand obligatiile mondene sau relaxarea gresit inteleasa devin factori responsabili de obezitate.
Importanta cerealelor integrale
Ca si fructele si legumele, cerealele integrale au un continut important de substante nutritive esentiale (fibre, vitamine si minerale,) care confera numeroase beneficii pentru sanatate. In plus, carbohidratii complecsi din cerealele integrale asigura eliberarea lenta de energie in organism.
Cerealele integrale au insa mult mai multe beneficii pentru sanatate. Consumul a cel putin trei portii de cereale integrale pe zi contribuie la reducerea riscului de diabet zaharat, obezitate, boli coronariene si anumite tipuri de cancer, asigurand si un mai bun control al greutatii corporale, conform specialistilor in nutritie.
Un consum regulat de cereale integrale la micul dejun reprezinta o alegere benefica pentru o alimentatie echilibrata, cu precizarea ca cerealele integrale pot fi consumate la oricare masa sau gustare a zilei. De regula, obiceiul de a le consuma la micul dejun este asociat cu cresterea randamentului fizic si intelectual in prima parte a zilei.
Un stil de viata sanatos presupune cresterea aportului de cereale integrale zilnic in cadrul unei diete echilibrate din punct de vedere nutritional si mai multa activitate fizica.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu