vineri, 3 septembrie 2010

Teorie DIETA ATKINS


Doctorul Atkins si-a publicat prima carte, intitulata “Dieta Revolutionara a Dr. Atkins”, in anul 1972. Esenta programului Atkins este aceea de a oferi, printr-o dieta ce se bazeaza pe consumul de proteine, o serie de faze, in care corpul va avea anumite reactii, una dintre consecinte fiind reducerea kilogramelor.
O descriere sumara a regulilor Atkins include (a) restrictionarea aportului de carbohidrati, de toate tipurile (paine, paste, cereale, legume, fructe, produse ce contin zahar), (b) incurajarea consumului de carne de toate tipurile si (c) promovarea suplimentelor alimentare (vitamine si minerale). Astfel, carbohidratii sunt limitati la 20 de grame pe zi, in primele 2 saptamani, urmand sa cresti ratia cu 5 grame pe saptamana, pana ajungi la o valoare maxima.
Faza 1 - Inductia - 14 zile
Scopul este de a induce o anumita stare corpului, in care acesta este obligat sa produca si sa elimine cetone. In aceasta perioada poti observa o reducere mai rapida a greutatii corporale.
Sunt interzise toate fructele si marea majoritate a legumelor, carbohidratii sunt restrictionati la 20 de grame pe zi.
Faza 2 – Pierderea greutatii – continua pana iti atingi scopul
Aceasta faza va determina, in continuare, o reducere a greutatii corporale, devenind totusi mai putin restrictiva decat Faza 1. Se va permite consumul limitat de legume, iar aportul de carbohidrati va creste, pana la 40 de grame pe zi. Faza 3 – Pre-mentinerea – incepe cand mai ai 2-5 kilograme, pana la scopul propus
Ratia de carbohidrati creste pana la “nivelul critic”, reducand simtitor ritmul in care slabesti. Cu cat pierzi aceste kilograme mai lent, cu atat mai bine, te pregatesti pentru ultima faza. Faza 4 - Mentinerea
Scopul este de a iti mentine greutatea ideala pe tot parcursul vietii, continuan un control permanent al aportului de carbohidrati.
Grasimea, Proteinele si Exercitiile fizice sunt toate incurajate. Zaharul este chiar interzis, impreuna cu stricta limitare a carbohidratilor de oric natura.

Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu