marți, 7 septembrie 2010

Cele mai bune măşti din fructe de toamnă

Nimic nu se compară cu măştile naturale de fructe. Acestea hrănesc tenul în profunzime, dau luminozitate şi supleţe şi sunt uşor de preparat. Iată câteva dintre cele mai bune!

Merele revitalizează tenul

Sucul de măr revigorează ţesuturile (faţă, gât, sâni şi chiar şi abdomen). Acesta poate fi aplicat pe faţă cu un disc demachiant îmbibat în prealabil în suc de mere. Se lasă pe faţă timp de 25 de minute după care se clăteşte faţa cu apă călduţă. Dacă ai un ten acneic atunci te poţi clăti cu ceai de nalbă. Acesta grăbeşte vindecarea coşurilor, are o acţiune emolientă şi, la fel ca şi sucul de mere, ceaiul de nalbă ajută la cicatrizarea rănilor.

Gutuia previne ridurile

La prepararea acestei măşti vei avea nevoie de o gutuie potrivită. Pulpa se dă prin răzătoarea fină şi se amestecă cu ulei de migdale şi o linguriţă de pudră de talc. Această pastă obţinută se aplică pe faţa curată, insistând pe zonele cu probleme. La final poţi spăla tenul cu lapte proaspăt sau cu apă minerală.

Prunele au proprietăţi astringente

Decojeşte trei-patru prune şi zdrobeşte-le pulpa. În această pastă se adaugă o jumătate de linguriţă de argilă. Se amestecă şi se aplică pe faţă, gât şi decolteu şi se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute după care se spală faţa cu apă călduţă. Această mască îţi lasă tenul luminos, are proprietăţi astringente şi este ideală pentru pielea cu pori dilataţi.

Perele tratează tenul sensibil

Dacă pielea feţei tale se exfoliază şi se înroşeşte uşor din cauza factorilor externi atunci poţi prepara o mască din două pere foarte coapte, o linguriţă de zer de lapte şi o linguriţă de lăptişor de matcă sau miere. Pentru mai multă consistenţă şi pentru a o putea aplica mai uşor trebuie să adaugi o linguriţă de talc sau de făină. Se lasă să acţioneze zece minute şi apoi se îndepărtează cu apă călduţă.

Piersicile au proprietăţi nutritive
Piersicile rase amestecate cu ulei de măsline sau cu o linguriţă de smântână proaspătă se aplică direct pe ten. Această mască hrăneşte pielea şi o regenerează. În plus, masca simplă este indicată în tratarea tenului seboreic cu puncte negre. Mai mult, pentru a te bucura din plin de proprietăţile ei purificatoare trebuie să o laşi să acţioneze timp de 15 minute.

Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu