joi, 29 iulie 2010

Top 10 – cele mai bune alimente pentru a slabi rapid

Exercitiile fizice regulate sunt doar o parte din ecuatia pentru un corp frumos si sanatos. A consuma alimentele potrivite e o alta parte din ecuatia pierderii rapide in greutate. De fapt, as putea afirma ca alimentatia este principalul element care te ajuta sa fi intr-o forma maxima. Nu poti sa te bati cu greutatea printr-o o dieta proasta.

Exista mai multe alimente cu numeroase calitati nutritinale. Lista celor mai importante 10 alimente este folositoare pentru a sti ce anume sa includeti in dieta pentru a slabi repede, a arata mai bine si a fi mai sanatos.

1. Carnea slaba de vaca

Sunt multe persoane care au tinut cura de slabire si au incercat sa reduca foarte mult consumul de carne rosie. Desi sunt unele carnuri grase de care ar trebui sa te feresti, exista totusi si carne slaba rosie. Chiar mai slaba decat cea de pui.

In plus, carnea slaba e o sursa importanta de fier, zinc si proteine de calitate. Asigura-te doar ca alegi carnea slaba si te feresti de grasime.

Cele mai bune bucati sunt costele, muschiul; chiar si la magazin poti gasi carne de vaca cu doar 4% grasime.

100 de grame de carne slaba prajita = 153 de calorii, 5.4 grame de grasime (din care doar 2 grame sunt saturate), 0 grame de carbohidrati, 24.5 grame de proteine, 59 mg de colesterol, 53 mg de sodiu, 333 mg de potasiu, 15% din DZR de zinc si alte minerale in cantitati importante cum ar fi niacina, vitamina B6, acidul folic, vitamina B12, fosfor, magneziu si cupru.

2. Peste/uleiul de peste

Bogat in acizii grasi de tip Omega 3 (cercetatorii spun ca Omega 3 protejeaza impotriva bolilor cardiace) pestele este o buna metoda sa te protejezi de bolile inimii (somonul este printre pestii care are cea mai mare cantitate de Omega 3, desi e cam bogat in grasime).

Alt lucru important cu privire la grasimile din peste este ca te ajuta sa pierzi din grasimea corporala. Gram cu gram, grasimea din peste dezbina grasimea din organism. Ajuta in eliberarea acizilor grasi din celulele grase si in punerea in circulatie a acestora in sange.

Din moment ce organismul tau are nevoie de combustibil pentru acest proces, e recomandat pestele deoarece acesta intensifica procesul.

Recomand pestele de 2-5 ori pe saptamana si suplimente cu ulei de peste in fiecare zi. Am aflat ca te ajuta cu adevarat in eforturile de scadere in greutate.

3. Varza

Care e prima impresie? Te gandesti la o mancare apetisanta?

Varza este de obicei fiarta si este folosita ca garnitura langa sunca sau alt tip de carne; multe persoane nu tin cont potentialul verzei crude.

Unul dintre secretele pierderii in greutate este sa iti reduci apetitul. Una dintre cele mai bune metode in acest sens este sa mananci alimente bogate in fibre. Fibrele incetinesc procesul digestiv si creeaza o senzatie de satietate.

Am descoperit ca varza are unul dintre cele mai mari continut de fibre si carbohidrati similari ca numar cu alte alimente. Iata despre ce vorbesc: 2 cani de varza tocata au doar 24 de calorii. Sunt doar 4 grame de carbohidrati din care 2.5 grame sunt fibre. Asta inseamna ca 60% din carbohidratii din varza sunt fibre. Nici un alt aliment nu reuseste aceasta performanta.

Iata ce influenta are pentru tine in legatura cu slabitul. Fibrele trec prin sistemul digestiv neprocesate. Asta inseamna ca adauga foarte putine calorii, sau chiar deloc, mai ales ca organismul trebuie sa cheltuie energie pentru a procesa.

In momentul in care tu consumi alimente bogate in fibre dar cu putine calorii nu iti va mai fi asa de foame. Si daca nu ai atacuri de foame e foarte posibil sa ajungi la performanta de a nu-ti sabota dieta. Multi isi distrug dieta deoarece consuma alimente procesate cu putine calorii. Rezultatul e dat de variatii ale glicemiei si o senzatie de foame. Dupa cateva saptamani de dieta proasta, organismul simte ca este privat de anumite elemente. O data ce te gasesti intr-o stare de privare vei rezista din ce in ce mai greu tentatiei. Daca mananci alimente bogate in fibre iti vei stapani mai usor foamea si vei duce la bun sfarsit dieta.

Desi varza proaspata nu pare apetisanta, iata ce te poate ajuta. Gandeste-te la varza ca la orice alta legume. In loc sa folosesti salata, incearca varza tocata. Are un gust foarte placut si merge cu varza rosie, castravetii, ardeii si ardeii iuti, rosiile.

In concluzie – daca nu mananci varza in mod normal inseamna ca nu ai profitat de una dintre cele mai bune solutii de slabi.

4. Broccoli

E una dintre cele mai bune pariuri in nutritive. Nu doar faptul ca apartine familiei cruciferelor (care ajuta in tratarea cancerului), dar e si o buna sursa de vitamina C (190% din DZR), vitamina A (25% din DZR sub forma betacarotenului ne toxic) si este o excelenta sursa de fibre solubile, importante pentru o glicemie normala.

Broccoli are de asemenea unii compusi care ajuta barbatii sa scape de excesul de estrogen din organism. Daca ai prea mult estrogen va fi mai dificil sa slabesti.

Broccoli este de asemenea o sursa foarte buna de acid folic (31% din DZR) si o sursa de calciu (21% din DZR) si magneziu.

5. Afinele

In numeroase studii s-a demonstrat ca afinele au cel mai mare continut de antioxidanti. Afinele nu sunt bogate doar in antioxidantii traditionali, ci si in antioxidanti puternici si rari.

Asa cum am spus mai devreme, un aport mare de antioxidanti este esential nu doar pentru sanatate, dar si pentru rezultate mai bune la sala. Antioxidanti precum vitamina C ajuta la reducerea durerilor muscular datorate unei concentratii mari de cortizol (urmare a unor exercitii intense la sala).

Personal imi place sa folosesc afinele in shake-uri proteice. Cumpar pungi de afine inghetate, neindulcite si le depozitez in congelator. Atunci cand vreau un shake pun o cana de afine intr-un blender impreuna cu mix-ul proteic si cu acizi grasi esentiali. Delicioasa combinatie – care da si rezultate!

6. Papaya

Este o comoare necunoscuta de nutrienti. O jumatate din acest fruct exotic asigura aproape aceeasi cantitate de potasiu ca o banana si mai mult decat 100% din necesarul zilnic de vitamina C. este o sursa buna de betacaroten. In plus, papaya are un continut scazut de calorii. Un papaya= 58 de calorii, 15 grame de carbohidrati si multe fibre (un papaya are peste 12 % din DZR).

Papaya este de asemenea o sursa buna de enzime digestive naturale. Iti poti ajuta organismul daca iei 5-6 mese pe zi. Papaya contine de asemenea si acid folic (15% din DZR).

7. Kiwi

Fructul ciudat cu invelis maro paros e importat din Noua Zeelanda si demonstreaza faptul ca esentele tari vin in pachete mici. Fiecare fruct ofera 100% din DZR de vitamina C si 12% din necesarul zilnic de fibre. Kiwi are de asemenea si un puternic effect anti oxidant.

8. Grasimile esentiale

Cele mai bune surse de grasimi esentiale sunt pestii si vegetalele (seminte). De asemenea, o alta modalitate excelenta de obtine grasimile esentiale este cu ajutorul suplimentelor de ulei presat la rece.

Nu trebuie sa te mai sperie cuvantul “grasime”! Acest tip de grasime chiar te ajuta sa scapi de grasime.

9. Branza dulce

Branza dulce este un vechi prieten al persoanelor care tin cura. Si isi merita reputatia – este considerata abligatorie in dieta. Este una dintre cele mai usor de obtinut surse de proteine. Exista putine alternative pentru a obtine proteine si a te ajuta sa pierzi grasime.

Si chiar te ajuta sa pierzi grasime. Majoritatea lactatelor contin Acid Linoleic Conjugat. Numeroase studii arata faptul ca acest acid ajuta la scaderea in greutate si la dezvoltarea masei musculare.

Totusi, cu influenta alimentelor degresate, inclusive lactatele, cantitatea de ALC este foarte scazuta, deoarece se gaseste in grasimea lactatelor. Deoarece vrem sa scadem cantitatea de grasime ingerata, va scadea si cantitatea de ALC.

Aceasta situatie e importanta, deoarece studiile au demonstrat ca ALC-ul ajuta in scaderea in greutate. Animalele si subiectii umani care au luat suplimente cu ALC au avut o scadere in grasime de 60%.

Iata de ce recomand lactatele integrale, nu lactatele sarace in grasimi. Grasimea din branza dulce contine cantitati mari de ALC care te vor ajuta sa pierzi grasime si sa cresti masa musculara.

Daca dieta ta este formata in principal din alimente naturale care contin putina grasime, atunci branza dulce te va plasa in niste limite mai mult decat normale. In plus, grasimea continuta ajuta chiar la pierderea grasimii corporale.

In cele din urma, proteina din branza dulce contine 2 elemente importante pentru dezvoltarea muschilor.

In primul rand contine glutamina, care este cel mai important amino acid din corp. Este foarte important sa fi sigur ca ai suficienta glutamina in alimentatie deoarece organismul o cere. Daca nu ii oferi o cantitate sufiecienta, organismul va lua glutamina din alte zone ale corpului. Adica din orice muschi. Si asa se va compromite sistemul muscular pe care incerci sa-l dezvolti.

In cele din urma, branza dulce e compusa din combinatii de proteine din zer si caseina. Zerul este o proteina care actioneaza repede, cand este consumata intra in sange foarte repede. Caseina are un comportament mai incet, se elibereaza mai greu. Este important sa obtii ambele elemente deoarece fiecare are beneficii care te vor ajuta sa scazi in greutate eficient.

10. Suplimente proteice

Praful de proteine este unul dintre pricipalele alimente raspunzatoare de dezvoltarea masei musculare. Si spun asta cu convingere. Din numeroase studii si experienta, un consum mare de protein va duce la dezvoltarea masei musculare, in special la persoanele care nu au mai folosit suplimente proteice. In cele mai multe cazuri, efectul este dramatic.

Daca se creste cantitatea de suplimente proteice va creste si masa musculara. Multi oameni nu iau in serios situatia si spun ca iau suficiente proteine din alimentele pe care le mananca.

Nimic mai departe de adevar! Pentru a-ti dezvolta muschii trebuie sa ingerezi mult mai multe proteine decat DZR.

Desigur ca se intelege si faptul ca mergi la sala de forta. Proteinele in plus fara exercitiu fizic intenes nu au nici o valoare. Trebuie sa mergi la sala de forta pentru ca proteinele sa actioneze.

Chiar daca ai luat 1 gram de proteine la fiecare jumatate de kilogram in trecut, in momentul in care vei lua 1-2 grame de proteine pe jumatate de kilogram vei vedea rezultate!
Muschii vor fi mai mari si mai tari si vei slabi. Un aport mare de proteine (atat timp cat cantitatea de carbohidrati e normal) va duce aproape intotdeauna la cresterea masei muscular si la scaderea in greutate.

Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu