marți, 27 iulie 2010

Pentru abdomen plat fa exercitii de tip fitball

Pentru abdomen plat fa exercitii de tip fitball sau i se mai spune si exercitii cu mingea.,
Exercitiile de acest tip sunt foarte eficiente, solicitante dar si amuzante.
Exercitiile de tip fitball ajuta la tonifierea abdomenului si fac parte din programe de intretinere corporala, de tonifiere si de slabit.

Exercitiile pentru abdomen, constau in ridicari de trunchi, indoiri laterale, ridicari si rasuciri ale trunchiului, ridicari simultane si alternative ale bratelor si picioarelor, trebuie efectuate de cel putin 3 ori pe saptamana, trebuie sa repeti fiecare exercitiu de 15-30 de ori, iar primele rezultate apar in aproximativ 30 de zile.

Efectele pozitive ale fitball-ului , exercitii cu mingea gonflabila:

- Tonifiere abdominala
- Tonifiere a muschilor spatelui
- Imbunatatirea echilibrului
- Flexibilitate
- Relaxarea muschilor incordati
- Arderea accelerata a grasimilor

Contraindicatii:

Daca ai avut probleme de santatate, in special la nivelul coloanei, sau ai suferit o interventie chirurgicala de tipul cezarianei, este indicat sa ceri sfatul medicului inainte sa pui in aplicare aceste exercitii.
In magazinele cu profil sportiv vei gasi mingi de diferite dimensiuni - intre 35 si 85 cm in diametru. Alege-o pe cea porivita inaltimii tale. Mingea este fabricata din PVC elastic moale, dar foarte rezistent si se umfla cu o pompa (electrica sau manuala). O astfel de minge poate rezista la greutati de pana la 200-250 kg.

Cum sunt exercitiile de tip fitball? Pentru detalii vezi videoclipul alaturat.

Articole Similare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu