Reteta Zilei (27.07.2010) - Pachetele cu spanac si branza
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 gr faina integrala
- 100 ml lapte
- 13 gr drojdie
- 1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml
- 1 ou
- 1 lingurita otet de mere
- 1 praf de sare
Pentru umplutura:
- 1/2 ceapa – 35 gr
- spanac congelat – 140 gr
- telemea light – 132 gr
- 2 oua
- 1 lingura faina integrala – 21 gr
- 1 lingura ulei masline – 20 ml
- marar sau patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare:
- Se dizolva drojdia in laptele caldut si se toarna peste faina. Se adauga oul, uleiul, sarea, otetul si se framanta pana se obtine un aluat omogen, care se lasa sa creasca la cald 30 minute.
Umplutura:
- Se pune spanacul pe foc iute pana nu mai lasa apa.
- Se lasa deoparte intr-un castron.
- Se pune ceapa la calit cu uleiul si un pic de apa.
- Dupa ce se caleste, se pune ceapa peste spanac, se adauga un ou batut, sare si piper dupa gust, faina si se amesteca repede. Se lasa sa se raceasca.
- Se adauga apoi al doilea ou, branza faramitata, mararul tocat si se amesteca.
Se intinde aluatul intr-o foaie de 5 mm groasime si se taie rondele mai mari cu un recipient mai larg.
Se pun pe fiecare rondea cate 2 lingurite din compozitia de spanac, se pliaza rondeaua si se lipesc marginile cu o furculita. Se ung toate pachetele cu un ou batut, se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se la cuptor, foc mediu, 180 gr pentru 30 min.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu