Reteta Zilei 31.07.2010: Salata de orez cu branza si iaurt - Reteta Dietetica

Timp de preparare: 30 minuteIngrediente pentru 4 portii: 250 g orez cu bobul lung, 2 ardei grasi (pentru culoare, alegeti unul rosu si unul galben sau verde) 250 g telemea, 4-5 catei de usturoi, 300 g iaurt, 250 g branza dulce de vaca, 1 legatura de marar, sare, piper, 1 fir de ceapa verde. 
Electrocasnice: aragaz 
Ustensile de bucatarie: tocatorul de usturoi 
Preparare:
Punem orezul la fiert, acoperit, si amestecam des, timp de 10-15 minute sau pana cand orezul este fiert (in functie de tipul de orez, timpul de fierbere este diferit). Dupa aceea, il punem intr-o strecuratoare si il clatim cu apa rece.
Taiem ardeii si telemeaua cubulete mici si le amestecam.
Intr-un castron separat, amestecam usturoiul pisat cu iaurtul si cu branza de vaci faramitata bine cu furculita, iar peste acestea adaugam mararul tocat si piperul si gustam de sare.
Intr-un vas suficient de mare, amestecam toate ingredientele: ardeii, telemeaua, orezul fiert, iaurtul cu branza si mararul si le potrivim de sare si piper. 
Ornam salata cu ceapa verde taiata rondele mici.Salata de orez cu branza si iaurt este o reteta consistenta, potrivita pentru cina sau un pranz usor si dietetic.


Mai mult....

Alergatul face bine la inima

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce majoritatea experţilor în domeniu recomandă alergatul ca element principal în antrenamentul săptămânal, răspunsul este foarte simplu - pentru că este cel mai uşor, rapid şi accesibil mod de a face mişcare. Nu ai nevoie de partener, de aptitudini speciale şi nici de foarte mult timp. Doar 30 de minute de alergare, de trei sau patru ori pe săptămână, sunt suficiente pentru a te menţine în formă. Alergatul sau joggingul (alergare vioaie) reprezintă un exerciţiu cardio-vascular foarte bun, care-ţi va fi un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele.

Beneficiile alergatului asupra sănătăţii


- Reduce şansele apariţiei bolilor (de la cele mai simple la cele mai grave). Asigură circulaţia eficientă a sângelui şi implicit a oxigenului prin organism.

- S-a demonstrat că persoanele care aleargă în mod regulat sunt mai energice şi mai creative.
- Duce la producerea unei cantităţi mai mari de endorfină (hormonul fericirii).
- Reduce nivelul de stres, oboseala şi chiar depresiile în stare incipientă.
- Ajută la întărirea încrederii în propriile forţe, a concentrării şi determinării.
- Alături de o dietă corespunzătoare, alergatul este principalul inamic al “colăceilor” de grăsime.
Mai mult....

Daca vrei sa slabesti redu carnea din meniul de dieta

Intr-un studiu aparut in American Journal of Clinica Nutrition scrie ca cei care vor sa slabeasca trebuie sa elimine din meniu proteinele mai ales carnea grasa.

Riscul de a ne ingrasa in cazul unui consum exagerat de carne este la fel de ridicat atat la femei cat si la barbati.


Cum alegem proteinele ca sa nu ne ingrasam?


Dupa parerea lui Sian Porter purtatorulde cuvant al Asociatiei Dieteticienilor din Marea Britanie poti face urmatoarele alegeri in meniul de dieta:

- alege un ou in locul kaiserului,
- mananca branza pentru masa de pranz in loc de sunca
-consuma carne de peste pentru masa de seara

In dieta se recomanda un consum ridicat de linte si alte boabe, cereale integrale, fructe, legume si peste gras.


Retine ca o portie de carne nu trebuie sa fie mai mare de dimensiunea unui pachet de carti.

S-a constatat ca in ciuda numarului constant de calorii zilnice, o portie de 250 g de carne va conduce la o crestere in greutate de 2 kg in cinci ani.
Mai mult....

Reteta de slabit: Dieta cu apa

Dimineata pe stomacul gol: prima zi 1 pahar de apa, a doua zi 2 pahare, a 3 zi 3 pahare si tot asa pana la 8 pahare.

Dupa aceea incepi sa scazi cate un pahar pe zi pana ajungi iar la un pahar. Nu e numai pentru retet de slabire dar si de curatare a organismului de toxine.
Mai mult....

Reteta Zilei 29.07.2010: Peste cu Legume - Reteta Dietetica

Timp de preparare: 1/2 ora.Ingrediente: peste slab (stiuca), 3-4 morcovi, 3-4 cartofi, sare.
Ustensile de bucatarie: oala pentru fiert ingredientele
Electrocasnice: aragaz
Pentru a prepara aceasta reteta dietetica de peste cu legume, fierbem cartofii si morcovii taiati bucati mari si ii scoatem pe un platou. Fierbem pestele si il asezam in mijlocul legumelor, pe platou, dupa care presaram un praf de sare. Putem servi aceasta reteta daca suntem la regim de slabire sau la dieta. O putem condimenta, dupa gust, si cu usturoi pisat.
Mai mult....

Reteta de slabit: Dieta disociata simpla

Aceasta dieta disociata este o dieta ce tine relativ putin (4 zile) si este ideala pentru a pierde din greutate inainte de un eveniment important!
Principala caracteristica este consumarea unui singur tip de alimente in fiecare din cele 4 zile.
Ziua 1: fructe (se alege un singur fruct, de exemplu mar, si se consuma in cite cantitati se doreste).
Ziua 2: lactate - un sigur fel dintre branza, lapte sau iaurt, in cantitati la alegere
Ziua 3: cartofi, fierti, fara condimente sau unt.
Ziua 4: carne, slaba, de pui sau vita, nu prajita in ulei.

In urma dietei, daca este tinuta corect, se pot pierde aproximativ 2-2.5 kg si este relativ simplu de tinut.
Mai mult....

Top 10 – cele mai bune alimente pentru a slabi rapid

Exercitiile fizice regulate sunt doar o parte din ecuatia pentru un corp frumos si sanatos. A consuma alimentele potrivite e o alta parte din ecuatia pierderii rapide in greutate. De fapt, as putea afirma ca alimentatia este principalul element care te ajuta sa fi intr-o forma maxima. Nu poti sa te bati cu greutatea printr-o o dieta proasta.

Exista mai multe alimente cu numeroase calitati nutritinale. Lista celor mai importante 10 alimente este folositoare pentru a sti ce anume sa includeti in dieta pentru a slabi repede, a arata mai bine si a fi mai sanatos.

1. Carnea slaba de vaca

Sunt multe persoane care au tinut cura de slabire si au incercat sa reduca foarte mult consumul de carne rosie. Desi sunt unele carnuri grase de care ar trebui sa te feresti, exista totusi si carne slaba rosie. Chiar mai slaba decat cea de pui.

In plus, carnea slaba e o sursa importanta de fier, zinc si proteine de calitate. Asigura-te doar ca alegi carnea slaba si te feresti de grasime.

Cele mai bune bucati sunt costele, muschiul; chiar si la magazin poti gasi carne de vaca cu doar 4% grasime.

100 de grame de carne slaba prajita = 153 de calorii, 5.4 grame de grasime (din care doar 2 grame sunt saturate), 0 grame de carbohidrati, 24.5 grame de proteine, 59 mg de colesterol, 53 mg de sodiu, 333 mg de potasiu, 15% din DZR de zinc si alte minerale in cantitati importante cum ar fi niacina, vitamina B6, acidul folic, vitamina B12, fosfor, magneziu si cupru.

2. Peste/uleiul de peste

Bogat in acizii grasi de tip Omega 3 (cercetatorii spun ca Omega 3 protejeaza impotriva bolilor cardiace) pestele este o buna metoda sa te protejezi de bolile inimii (somonul este printre pestii care are cea mai mare cantitate de Omega 3, desi e cam bogat in grasime).

Alt lucru important cu privire la grasimile din peste este ca te ajuta sa pierzi din grasimea corporala. Gram cu gram, grasimea din peste dezbina grasimea din organism. Ajuta in eliberarea acizilor grasi din celulele grase si in punerea in circulatie a acestora in sange.

Din moment ce organismul tau are nevoie de combustibil pentru acest proces, e recomandat pestele deoarece acesta intensifica procesul.

Recomand pestele de 2-5 ori pe saptamana si suplimente cu ulei de peste in fiecare zi. Am aflat ca te ajuta cu adevarat in eforturile de scadere in greutate.

3. Varza

Care e prima impresie? Te gandesti la o mancare apetisanta?

Varza este de obicei fiarta si este folosita ca garnitura langa sunca sau alt tip de carne; multe persoane nu tin cont potentialul verzei crude.

Unul dintre secretele pierderii in greutate este sa iti reduci apetitul. Una dintre cele mai bune metode in acest sens este sa mananci alimente bogate in fibre. Fibrele incetinesc procesul digestiv si creeaza o senzatie de satietate.

Am descoperit ca varza are unul dintre cele mai mari continut de fibre si carbohidrati similari ca numar cu alte alimente. Iata despre ce vorbesc: 2 cani de varza tocata au doar 24 de calorii. Sunt doar 4 grame de carbohidrati din care 2.5 grame sunt fibre. Asta inseamna ca 60% din carbohidratii din varza sunt fibre. Nici un alt aliment nu reuseste aceasta performanta.

Iata ce influenta are pentru tine in legatura cu slabitul. Fibrele trec prin sistemul digestiv neprocesate. Asta inseamna ca adauga foarte putine calorii, sau chiar deloc, mai ales ca organismul trebuie sa cheltuie energie pentru a procesa.

In momentul in care tu consumi alimente bogate in fibre dar cu putine calorii nu iti va mai fi asa de foame. Si daca nu ai atacuri de foame e foarte posibil sa ajungi la performanta de a nu-ti sabota dieta. Multi isi distrug dieta deoarece consuma alimente procesate cu putine calorii. Rezultatul e dat de variatii ale glicemiei si o senzatie de foame. Dupa cateva saptamani de dieta proasta, organismul simte ca este privat de anumite elemente. O data ce te gasesti intr-o stare de privare vei rezista din ce in ce mai greu tentatiei. Daca mananci alimente bogate in fibre iti vei stapani mai usor foamea si vei duce la bun sfarsit dieta.

Desi varza proaspata nu pare apetisanta, iata ce te poate ajuta. Gandeste-te la varza ca la orice alta legume. In loc sa folosesti salata, incearca varza tocata. Are un gust foarte placut si merge cu varza rosie, castravetii, ardeii si ardeii iuti, rosiile.

In concluzie – daca nu mananci varza in mod normal inseamna ca nu ai profitat de una dintre cele mai bune solutii de slabi.

4. Broccoli

E una dintre cele mai bune pariuri in nutritive. Nu doar faptul ca apartine familiei cruciferelor (care ajuta in tratarea cancerului), dar e si o buna sursa de vitamina C (190% din DZR), vitamina A (25% din DZR sub forma betacarotenului ne toxic) si este o excelenta sursa de fibre solubile, importante pentru o glicemie normala.

Broccoli are de asemenea unii compusi care ajuta barbatii sa scape de excesul de estrogen din organism. Daca ai prea mult estrogen va fi mai dificil sa slabesti.

Broccoli este de asemenea o sursa foarte buna de acid folic (31% din DZR) si o sursa de calciu (21% din DZR) si magneziu.

5. Afinele

In numeroase studii s-a demonstrat ca afinele au cel mai mare continut de antioxidanti. Afinele nu sunt bogate doar in antioxidantii traditionali, ci si in antioxidanti puternici si rari.

Asa cum am spus mai devreme, un aport mare de antioxidanti este esential nu doar pentru sanatate, dar si pentru rezultate mai bune la sala. Antioxidanti precum vitamina C ajuta la reducerea durerilor muscular datorate unei concentratii mari de cortizol (urmare a unor exercitii intense la sala).

Personal imi place sa folosesc afinele in shake-uri proteice. Cumpar pungi de afine inghetate, neindulcite si le depozitez in congelator. Atunci cand vreau un shake pun o cana de afine intr-un blender impreuna cu mix-ul proteic si cu acizi grasi esentiali. Delicioasa combinatie – care da si rezultate!

6. Papaya

Este o comoare necunoscuta de nutrienti. O jumatate din acest fruct exotic asigura aproape aceeasi cantitate de potasiu ca o banana si mai mult decat 100% din necesarul zilnic de vitamina C. este o sursa buna de betacaroten. In plus, papaya are un continut scazut de calorii. Un papaya= 58 de calorii, 15 grame de carbohidrati si multe fibre (un papaya are peste 12 % din DZR).

Papaya este de asemenea o sursa buna de enzime digestive naturale. Iti poti ajuta organismul daca iei 5-6 mese pe zi. Papaya contine de asemenea si acid folic (15% din DZR).

7. Kiwi

Fructul ciudat cu invelis maro paros e importat din Noua Zeelanda si demonstreaza faptul ca esentele tari vin in pachete mici. Fiecare fruct ofera 100% din DZR de vitamina C si 12% din necesarul zilnic de fibre. Kiwi are de asemenea si un puternic effect anti oxidant.

8. Grasimile esentiale

Cele mai bune surse de grasimi esentiale sunt pestii si vegetalele (seminte). De asemenea, o alta modalitate excelenta de obtine grasimile esentiale este cu ajutorul suplimentelor de ulei presat la rece.

Nu trebuie sa te mai sperie cuvantul “grasime”! Acest tip de grasime chiar te ajuta sa scapi de grasime.

9. Branza dulce

Branza dulce este un vechi prieten al persoanelor care tin cura. Si isi merita reputatia – este considerata abligatorie in dieta. Este una dintre cele mai usor de obtinut surse de proteine. Exista putine alternative pentru a obtine proteine si a te ajuta sa pierzi grasime.

Si chiar te ajuta sa pierzi grasime. Majoritatea lactatelor contin Acid Linoleic Conjugat. Numeroase studii arata faptul ca acest acid ajuta la scaderea in greutate si la dezvoltarea masei musculare.

Totusi, cu influenta alimentelor degresate, inclusive lactatele, cantitatea de ALC este foarte scazuta, deoarece se gaseste in grasimea lactatelor. Deoarece vrem sa scadem cantitatea de grasime ingerata, va scadea si cantitatea de ALC.

Aceasta situatie e importanta, deoarece studiile au demonstrat ca ALC-ul ajuta in scaderea in greutate. Animalele si subiectii umani care au luat suplimente cu ALC au avut o scadere in grasime de 60%.

Iata de ce recomand lactatele integrale, nu lactatele sarace in grasimi. Grasimea din branza dulce contine cantitati mari de ALC care te vor ajuta sa pierzi grasime si sa cresti masa musculara.

Daca dieta ta este formata in principal din alimente naturale care contin putina grasime, atunci branza dulce te va plasa in niste limite mai mult decat normale. In plus, grasimea continuta ajuta chiar la pierderea grasimii corporale.

In cele din urma, proteina din branza dulce contine 2 elemente importante pentru dezvoltarea muschilor.

In primul rand contine glutamina, care este cel mai important amino acid din corp. Este foarte important sa fi sigur ca ai suficienta glutamina in alimentatie deoarece organismul o cere. Daca nu ii oferi o cantitate sufiecienta, organismul va lua glutamina din alte zone ale corpului. Adica din orice muschi. Si asa se va compromite sistemul muscular pe care incerci sa-l dezvolti.

In cele din urma, branza dulce e compusa din combinatii de proteine din zer si caseina. Zerul este o proteina care actioneaza repede, cand este consumata intra in sange foarte repede. Caseina are un comportament mai incet, se elibereaza mai greu. Este important sa obtii ambele elemente deoarece fiecare are beneficii care te vor ajuta sa scazi in greutate eficient.

10. Suplimente proteice

Praful de proteine este unul dintre pricipalele alimente raspunzatoare de dezvoltarea masei musculare. Si spun asta cu convingere. Din numeroase studii si experienta, un consum mare de protein va duce la dezvoltarea masei musculare, in special la persoanele care nu au mai folosit suplimente proteice. In cele mai multe cazuri, efectul este dramatic.

Daca se creste cantitatea de suplimente proteice va creste si masa musculara. Multi oameni nu iau in serios situatia si spun ca iau suficiente proteine din alimentele pe care le mananca.

Nimic mai departe de adevar! Pentru a-ti dezvolta muschii trebuie sa ingerezi mult mai multe proteine decat DZR.

Desigur ca se intelege si faptul ca mergi la sala de forta. Proteinele in plus fara exercitiu fizic intenes nu au nici o valoare. Trebuie sa mergi la sala de forta pentru ca proteinele sa actioneze.

Chiar daca ai luat 1 gram de proteine la fiecare jumatate de kilogram in trecut, in momentul in care vei lua 1-2 grame de proteine pe jumatate de kilogram vei vedea rezultate!
Muschii vor fi mai mari si mai tari si vei slabi. Un aport mare de proteine (atat timp cat cantitatea de carbohidrati e normal) va duce aproape intotdeauna la cresterea masei muscular si la scaderea in greutate.
Mai mult....

Cura de slabit cu peste

RETETA DE SLABIT CU PESTE

Pestele este un aliment care ajuta la controlul greutatii, accelerand arderea grasimilor. Contine foarte putine calorii, dar asigura organismului o mare cantitate de proteine, regland nivelul colesterolului din sange datorita acizilor grasi de tip Omega 3.
Urmatoarea dieta va garanteaza ca slabiti 4 kg in 7 zile, bineinteles daca o respectati cu strictete.
ZIUA 1:
Mic dejun: 2 felii paine neagra, o cana de sana, o cafea cu indulcitor.
Gustare: un mar
Pranz: 200g peste la gratar sau la cuptor, o salata de andive cu rosii.
Gustare: o cana de lapte batut
Cina: o salata mixta (andive, ardei, mozzarella, iaurt)
ZIUA 2:
Mic dejun: 2 felii paine neagra, o cana de sana, o cafea cu indulcitor.
Gustare: o portocala.
Pranz: 200g peste la gratar sau la cuptor, o salata de castraveti
Gustare: un mar
Cina: 250 g branza de vaci, un ou, rosii
ZIUA 3:
Mic dejun: 2 felii paine neagra, o cana de sana, o cafea cu indulcitor.
Gustare: o cana de lapte batut
Pranz: o cutie de ton in suc propriu, cartofi natur
Gustare: o para
Cina: o salata mixta (rosii, ardei gras, masline desarate, mozzarella)
ZIUA 4:
Mic dejun: 2 felii paine neagra, o cana de sana, o cafea cu indulcitor.
Gustare: un mar
Pranz: 200g peste la gratar sau la cuptor, o salata de telina si morcov
Gustare: o cana de lapte batut
Cina: 250 g branza de vaci, un ou, rosii
ZIUA 5:
Mic dejun: 2 felii paine neagra, o cana de sana, o cafea cu indulcitor
Gustare: o cana de lapte batut
Pranz: 200g peste la gratar sau la cuptor, salata de andive cu rosii
Gustare: un mar
Cina: o salata mixta (andive, rosii, ardei gras, un ou, iaurt)
ZIUA 6:
Mic dejun: 2 felii paine neagra, o cana de sana, o cafea cu indulcitor
Gustare: o para
Pranz: 200g peste la gratar sau la cuptor, o salata de castraveti
Gustare: o cana de lapte batut
Cina: 250 g branza de vaci, un ou, rosii
ZIUA 7:
Mic dejun: 2 felii paine neagra, o cana de sana, o cafea cu indulcitor
Gustare: un mar
Pranz: o cutie de ton in suc propriu, doi cartofi natur
Gustare: o cana de lapte batut
Cina: o salata mixta (andive, rosii, masline nesarate, un ou)
Mai mult....

Reteta Zilei (28.07.2010) - File de somon umplut cu spanac

File de somon umplut cu spanac (pentru 4 portii)

spanac File de somon umplut cu spanacIngrediente:

  • 4 fileuri de somon (de circa 150 gr fiecare)
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
  • 300 gr spanac, tocat mare
  • 2 linguri sos pesto
  • 1 lingura rosii deshidratate, maruntite
  • 1 lingura seminte de pin

Mod de preparare:

  1. Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Despicati fiecare file cam pe doua treimi din grosime, avand grija sa nu-l taiati de tot. Asezonati cu sare si piper.
  3. Intr-un castron amestecati spanacul, sosul pesto, rosiile si semintele de pin. Introduceti circa 1/3 cana de amestec in fiecare despicatura.
  4. Asezati fileurile pe gratar, uns in prealabil cu putin ulei.
  5. Prajiti-le 8-10 minute sau pana cand s-a incalzit umplutura.

Informatii nutritionale per portie:

329 calorii, 32 gr proteine, 4 gr carbohidrati, 20 gr grasime, 4 gr grasimi saturate, 213 mg sodiu, 86 mg colesterol, 3 gr fibre.
Mai mult....

40 de secrete testate de medici ca să-ţi păstrezi silueta

Ştim cu toţii că, pentru a slăbi, trebuie să mâncăm mai puţin şi să facem mai multe exercii fizice. Însă experţii dezvăluie că mai sunt şi alte secrete care ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus. Vă prezentăm 40 de trucuri care pot fi de mare ajutor pentru păstrarea siluetei.

1. Presăraţi scorţişoară în iaurt în fiecare zi pentru a arde grăsimile. O jumătate de linguriţă pe zi este de ajuns pentru arderea unui kilogram în plus într-o lună.
2. Luaţi-vă pauze de masă la serviciu. Veţi consuma cu 250 de calorii mai puţin pe zi decât cei care mănâncă în timp ce lucrează.
3. Râdeţi. 10-15 minute de râs pe zi cresc consumul energetic săptămânal cu până la 280 de calorii.
4. Un pahar de suc de morcov pe zi vă ajută să pierdeţi 1,8 kilograme în 12 săptămâni. Este bogat în fibre şi nutrienţi care ajută la arderea grăsimilor.
5. Luaţi suplimente de calciu. Veţi pierde cu 2,6% mai multă grăsime decât cei care nu iau calciu.
6. Pentru a arde mai multe calorii, ascultaţi muzică antrenantă în timp ce lucraţi. Este de mare ajutor şi împotriva oboselii.
7. Carnea roşie poate ajuta la slăbire. Conţine proteine care ajută la menţinerea masei musculare, iar muşchii ard de patru ori mai multe calorii decât grăsimile.
8. Nu faceţi exerciţii singuri. Antrenaţi-vă împreună cu prietenii şi veţi slăbi mai mult. Veţi păstra o mai bună motivare şi vă veţi încuraja reciproc.
9. Mâncaţi ardei roşii. Conţin capsaicină, o substanţă care îmbunătăţeşte metabolismul.
10. Stresul la serviciu este cea mai mare cauză a supraalimentării. Controlaţi-vă respiraţia timp de două minute, concentrându-vă asupra diafragmei. Vă veţi potoli accesele de foame.
11. Exercţiile fizice de dimineaţă ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor.
12. Mâncaţi trei sandvişuri de 250 de calorii pe zi între mese. De exemplu, sandvişuri cu piept de pui sau cu ton.
13. Închideţi televizorul în timp ce mâncaţi, deoarece distracţia amână punctul în care vă opriţi din mâncat. Luând această măsură, scăpaţi de un surplus de 3,5 kg pe an.
14. Consumaţi sosuri de soia. Proteinele din soia transmit receptorilor din creier senzaţia că suntem sătui.
15. Mărunţiţi alimentele pentru a consuma mai puţine calorii. Mâncăm întotdeauna mai puţină mâncare mărunţită decât bucăţi întregi.
16. Alergarea pe bandă rulantă este cel mai bun mod de a arde calorii în scurt timp.
17. Mâncaţi pepeni, care sunt bogaţi în vitamine, apoi ouă, bogate în proteine, la micul dejun.
18. Un pahar de vin roşu pe zi combate îngrăşarea, fiindcă substanţele din struguri inhibă dezvoltarea celulelor de grăsime în jurul taliei.
19. Ascultând muzică relaxantă în timpul mesei, veţi mânca mai puţin.
20. Mestecaţi gumă fără zahăr timp de 15 minute după masă şi două ore mai târziu, ca să vă taie pofta de gustări.
21. Faceţi sex. Creşte un hormon care îmbunătăţeşte metabolismul.
22. Mâncaţi rodii. Substanţele pe care le conţin reduc capacităţile corpului de a stoca grăsimile.
23. Nu mâncaţi prăjit. Mâncaţi carnea la grătar.
24. Beţi ceai verde. Conţine compuşi care sporesc oxidarea grăsimilor.
25. Mâncaţi spanac. Conţine fibre care ajută corpul să consume grăsimile.
26. Preferaţi brânza de capră în locul celor de vacă sau de oaie. Are cu 40% mai puţine calorii.
27. Mâncaţi un măr înainte de fiecare masă. Veţi consuma în medie cu 187 mai puţine calorii decât cei care nu fac acest lucru.
28. Puneţi ulei de măsline în salate. Conţine acizi graşi care vor transmite trupului senzaţia de saţietate.
29. Puneţi roşii în sandvişuri. Vă vor da senzaţia de saţietate pentru mai mult timp.
30. Aşezaţi-vă pe scaun când mâncaţi. Veţi mânca mai puţin cu o treime decât dacă staţi în picioare sau dacă mâncaţi din mers.
31. Lăsaţi să treacă maximum trei ore între mese, pentru a asigura un bun metabolism.
32. Mâncaţi pâine cu seminţe. Este mai bogată în fibre şi dă senzaţia de saţietate pentru mai mult timp.
33. Adăugaţi boia la mâncare. Conţine vitamina C, care ajută la transformarea grăsimii în energie.
34. Oţetul din salate ajută la arderea grăsimilor.
35. Mâncaţi împreună cu alte persoane. Studiile au arătat că mănâncă mai mult cei ce iau masa singuri.
36. Consumaţi ananas, care ajută metabolismul.
37. Evitaţi băuturile energizante, fiindcă îngraşă.
38. În loc de lapte cu cereale, mâncaţi ceai cu cereale.
39. Mergeţi după ce faceţi exerciţii. Dacă vă aşezaţi imediat după ce aţi făcut exerciţii fizice, anulaţi din efectul arderii grăsimilor.
40. Nu mâncaţi decât ce creşte, merge sau înoată. Alimentele procesate sunt pline de compuşi nesănătoşi şi îndulcitori artificiali.
Mai mult....

Reteta Zilei (27.07.2010) - Pachetele cu spanac si branza

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 gr faina integrala
  • 100 ml lapte
  • 13 gr drojdie
  • 1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml
  • 1 ou
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1/2 ceapa – 35 gr
  • spanac congelat – 140 gr
  • telemea light –  132 gr
  • 2 oua
  • 1 lingura faina integrala – 21 gr
  • 1 lingura ulei masline – 20 ml
  • marar sau patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Se dizolva drojdia in laptele caldut si se toarna peste faina. Se adauga oul, uleiul, sarea, otetul si se framanta pana se obtine un aluat omogen, care se lasa sa creasca la cald 30 minute.
Umplutura:
  1. Se pune spanacul pe foc iute pana nu mai lasa apa.
  2. Se lasa deoparte intr-un castron.
  3. Se pune ceapa la calit cu uleiul si un pic de apa.
  4. Dupa ce se caleste, se pune ceapa peste spanac, se adauga un ou batut, sare si piper dupa gust, faina si se amesteca repede. Se lasa sa se raceasca.
  5. Se adauga apoi al doilea ou, branza faramitata, mararul tocat si se amesteca.
Se intinde aluatul intr-o foaie de 5 mm groasime si se taie rondele mai mari cu un recipient mai larg.
Se pun pe fiecare rondea cate 2 lingurite din compozitia de spanac, se pliaza rondeaua si se lipesc marginile cu o furculita. Se ung toate pachetele cu un ou batut, se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se la cuptor, foc mediu, 180 gr pentru 30 min.
Mai mult....

Dieta alternanta

Dieta alternantă, izvor de sănătate şi eficienţă
Dieta alternantă îţi permite să mănânci orice pe parcursul unei zile cu condiţia ca a doua zi să mănânci foarte puţin, are beneficii asupra sănătăţii şi este şi foarte uşor de ţinut.

Un nou studiu condus de cerecetărorii americani a scos la iveală că această dietă este bună pentru prelungirea vieţii, scade repede numărul kilogramelor, reduce simptomele astmului şi ajută în tratarea cancerului la sân.

Krista Varady, profesor şi specialist în nutriţie de la Universitatea din Illinois, Chicago, a condus un studiu de 10 săptămâni cu 16 pacienţi supraponderali.


Ea le-a dat într-o zi doar 20% din ceea ce mâncau în mod normal, iar a doua zi i-a lăsat să mânânce ca de obicei. La finalul experimetului toţi au slăbit între 5 şi 15 kilograme, cum mult peste aşteptările Kristei.


Aceasta a explicat pentru The Independent că dieta alternantă trezeşte gena SIRT1 responsabilă pentru arderile grăsimilor din organism dar şi pentru micşorarea nivelului de zahăr din sânge şi reduce inflamaţiile din organism.
Mai mult....

Pentru abdomen plat fa exercitii de tip fitball

Pentru abdomen plat fa exercitii de tip fitball sau i se mai spune si exercitii cu mingea.,
Exercitiile de acest tip sunt foarte eficiente, solicitante dar si amuzante.
Exercitiile de tip fitball ajuta la tonifierea abdomenului si fac parte din programe de intretinere corporala, de tonifiere si de slabit.

Exercitiile pentru abdomen, constau in ridicari de trunchi, indoiri laterale, ridicari si rasuciri ale trunchiului, ridicari simultane si alternative ale bratelor si picioarelor, trebuie efectuate de cel putin 3 ori pe saptamana, trebuie sa repeti fiecare exercitiu de 15-30 de ori, iar primele rezultate apar in aproximativ 30 de zile.

Efectele pozitive ale fitball-ului , exercitii cu mingea gonflabila:

- Tonifiere abdominala
- Tonifiere a muschilor spatelui
- Imbunatatirea echilibrului
- Flexibilitate
- Relaxarea muschilor incordati
- Arderea accelerata a grasimilor

Contraindicatii:

Daca ai avut probleme de santatate, in special la nivelul coloanei, sau ai suferit o interventie chirurgicala de tipul cezarianei, este indicat sa ceri sfatul medicului inainte sa pui in aplicare aceste exercitii.
In magazinele cu profil sportiv vei gasi mingi de diferite dimensiuni - intre 35 si 85 cm in diametru. Alege-o pe cea porivita inaltimii tale. Mingea este fabricata din PVC elastic moale, dar foarte rezistent si se umfla cu o pompa (electrica sau manuala). O astfel de minge poate rezista la greutati de pana la 200-250 kg.

Cum sunt exercitiile de tip fitball? Pentru detalii vezi videoclipul alaturat.

Mai mult....

Alimente care te ajuta sa slabesti vara

Vara este anotimpul fructelor si legumelor, adevarate binecuvantari pentru sanatatea ta, dar si pentru silueta. Daca ai de gand sa incepi o cura de slabire, acum este momentul.

Pentru ca o alimentatie sa fie sanatoasa, trebuie sa includa cateva portii zilnice de fructe si legume, de preferat in stare naturala, fara sa fi fost prelucrate termic sau in diverse combinatii care sa le altereaza valoarea nutritionala si care le adauga calorii in plus.

Supe usoare si racoritoare

Supele si ciorbele sunt alimente care te ajuta sa uiti rapid de foame. Marele lor avantaj este acela ca au foarte putine calorii si pot fi consumate reci. Ce trebuie sa faci insa este sa uiti de paine sau cel putin sa o reduci cantitativ.

Pentru ca supa sa fie satioasa si fara paine, poti face un mic artificiu. Adauga in supa boabe de fasole, mazare, linte sau naut.

Acestea contin numeroase fibre, care ofera senzatia de satietate, iar pe de alta parte sunt bogate in vitamine, minerale si proteine.

"Inlocuind proteinele animale cu fasole, mazare, naut etc, scazi semnificativ numarul de calorii, dar si colesterolul sau grasimile saturate. Sunt bogate in fibre solubile, ceea ce ajuta la reducerea nivelului de colesterol", declara pentru webmed.com medicul nutritionist Cheryl Orlansky.

Salate, dar nu orice salate

Un exemplu negativ sunt salatele pe care le poti cumpara din supermarket sau de la fastfood si care pe langa legumele sanatoase, contin foarte multe ingrediente pline de calorii. Maioneza, smantana sau uleiul sunt principalele ingrediente pe care trebuie sa le eviti.

"Nu presupune in mod automat ca orice salata este o optiune sanatoasa. Orice salata care contine crutoane, dressing, cartofi prajiti si branza probabil ca are mai multe calorii si grasimi decat un sandvis mare", declara pentru mirror.co.uk nutritionistul Carina Norris.

"De exemplu, o salata McDonald's Crispy Caesar are in jur de 530 de calorii si 30 de grame de grasime. Chiar mai mult decat un burger - Big Mac are 493 de calorii", declara acelasi nutritionist.

Cele mai indicate variante sunt salatele pe care le poti prepara acasa, din legume proaspete de sezon, dar fara dressing din comert, care contine grasimi si aditivi.

Poti face un dressing sanatos din mustar, ulei de masline si suc de lamaie, sau unul numai cu iaurt degresat si putina sare, evitand astfel grasimile.

Fructe in loc de suc

La intrebarea "Ce te ajuta sa slabesti pe timpul verii?" adresata fanilor Eva.ro de pe Facebook, Andreea, una dintre acestia, ne-a spus ca "sucurile proaspete din fructe si legume".

Desi sunt de preferat in locul sucurilor din comert, care sunt pline de zahar, indulcitori, coloranti si alte substante sintetice, sucurile din fructe nu sunt tocmai o optiune cand vine vorba de dieta. Majoritatea fructelor au un continut ridicat de zahar, dar cateva portii pe zi nu sunt periculoase pentru dieta ta.

Problemele apar atunci cand alegi sa le consumi numai sucul. Astfel irosesti fibrele pretioase din pulpa, care iti reduc senzatia de foame.

Pe de alta parte, daca bei un pahar de suc, de exemplu, introduci in organism si mai mult zahar decat daca ai manca un fruct intreg.
Mai mult....

Reteta Zilei(26.07.2010) - Gratare Light pentru o alimentatie sanatoasa

Am zis asa: nu vreau sa trec direct la salate, parca m-as mai rasfata putin! Dar pentru ca nu imi doresc kilograme in plus, alegerea mea au fost gratarele. Insa nu orice tip de preparate la gratar, ci unele mai deosebite, extrem de simple, ce se pregatesc in doar trei-patru pasi, cu sosuri interesante si ingrediente de top. Va invit sa le incercati. Sunt de-li-cioa-se!

Creveti marinati la gratar
Ingrediente:
- 3 catei de usturoi, tocati
- 1/3 ceasca ulei de masline
- 1/4 ceasca sos de tomate
- 2 linguri de otet de vin rosu
- 2 linguri de busuioc proaspat tocat
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de piper rosu
- 2 bucati de crevete proaspat, decojite

Mod de preparare:
1.Intr-un castron mare, amesteca impreuna usturoiul, uleiul de masline, sosul de rosii si otetul de vin rosu. Condimenteaza cu busuioc, sare si piper rosu. Adauga crevetii in castron si amesteca pana ce sunt inveliti uniform. Acopera si lasa compozitia la frigider 30 de minute-1h, agitand o data sau de doua ori.
2.Incalzeste gratarul la foc mediu. Infige crevetii pe frigarui, prima oara in apropierea cozii si apoi in apropierea capului. Arunca marinata.
3.Unge cu putin ulei gratarul. Coace crevetii timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Gata!

Frigarui teriyaki de vita
Ingrediente:
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 supa concentrata din carne de vitel
- 1/2 cana de apa
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingura de zahar brun
- 1/4 lingurita praf de usturoi
- 1/4 lingurita de ghimbir
- 1 bucata de muschi de vita dezosat sau o fleica de vita taiata in cuburi de 2,5 cm
- 12 ciuperci mijlocii
- 2 cepe rosii de marime medie, taiate fiecare in 6 parti
- 4 rosii cherry
- 4 cesti de orez fiert

Mod de preparare:
1.Amesteca amidonul de porumb, supa, apa, soia, zaharul, usturoiul si ghimbirul in cratita. Pune-le pe foc si amesteca pana cand mixtura fierbe si se ingroasa.
2.Pe patru bete de frigarui pune alternativ carne de vita, ciuperci si ceapa.
3.Pune frigaruile pe gratar timp de 20 de minute, intorcandu-le si ungandu-le de mai multe ori cu amestecul facut. Pune o rosie in varful fiecarei frigarui.
4.Serveste frigaruile cu garnitura de orez.

Miel la gratar cu glazura de zahar brun
Ingrediente:
- 1/4 cana de zahar brun
- 2 lingurite ghimbir
- 2 lingurite tarhon uscat
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita de piper negru
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita de sare
- 4 cotlete de miel

Mod de preparare:
1.Intr-un bol mediu, amesteca zaharul brun, ghimbirul, tarhonul, scortisoara, piperul, praful de usturoi si sarea. Freaca cotletele de miel cu condimentele si asaza-le pe o farfurie. Acopera-le si pune-le la frigider timp de o ora.
2.Incalzeste gratarul pentru temperatura ridicata.
3.Unge gratarul cu putin ulei si aranjeaza cotletele de miel. Coace-le 5 minute pe fiecare parte. Zaharul brun se va carameliza, iar mielul va capata o dulceata savuroasa.

Sandwich vegetarian californian la gratar
Ingrediente:
- 1/4 ceasca maioneza
- 3 catei de usturoi, tocati
- 1 lingura suc de lamaie
- 1/8 cana ulei de masline
- 1 cana de ardei rosu taiat bucatele
- 1 dovlecel mic, feliat
- 1 ceapa rosie, feliata
- 1 dovlecel mic galben, feliat
- 2 bucati de paine focaccia, taiata orizontal
- 1/2 cana de branza feta maruntita

Mod de preparare:
1.Intr-un castron amesteca maioneza, usturoiul si sucul de lamaie. Pune mixul la frigider.
2.Preincalzeste gratarul pentru temperaturi ridicate.
3.Unge legumele cu ulei de masline pe fiecare parte. Pune ardeiul si dovlecelul pe mijlocul gratarului, apoi ceapa si feliile de dovlecel galben in jurul lor. Coace-le aproximativ 3 minute, apoi intoarce-le si coace-le alte 3 minute. La ardei poate dura un pic mai mult. Ia-le de pe gratar si pune-le deoparte.
4.Intinde amestecul de maioneza pe bucatile de paine, apoi presara pe fiecare branza feta. Pune pe gratar bucatile de paine cu branza deasupra si acopera-le cu capac pentru 2-3 minute. In acest fel o sa incalzesti painea, iar branza se va topi usor. Serveste deliciosul sandwich alaturi de un suc de lime. Rasfat!
Mai mult....

30 de trucuri pentru o dieta reusita

Scorţişoara, oţetul, ardeiul iute şi râsul sunt numai câteva din lucrurile care te ajută să slăbeşti. Descoperă şi altele trucuri care te scapă de kilogramele în plus.
Să slăbeşti e simplu, cel puţin în teorie: consumi cât mai puţine calorii şi arzi cât mai multe. Însă pentru cele care nu se pot abţine de dulciuri există şi alte trucuri cu efect dovedit ştiinţific.

Trebuie doar să ai timpul necesar ca să le încerci pe toate şi răbdare ca să-ţi dai seama care funcţionează.

1. Scorţişoara te ajută să slăbeşti, îmbunătăţind metabolismul. Ajunge să consumi jumătate de linguriţă pe zi ca să slăbeşti un kilogram într-o lună, fără alte eforturi.

2. Dacă îţi iei pauză de prânz consumi cu 250 de calorii mai puţin decât dacă ai mânca la birou.

3. Găseşte zilnic un motiv de bucurie! Dacă râzi 10-15 minute pe zi, într-o săptămână vei arde 280 de calorii.

4. Un pahar cu suc de morcovi te ajută să slăbeşti 2 kilograme în 12 săptămâni, fără a face alte eforturi.

5. Ia un supliment cu calciu. Studiile spun că vei arde cu 2,6% mai multe grăsimi.

6. Acupunctura te poate ajuta să slăbeşti 4,5 kilograme în trei luni dacă este făcută aşa cum trebuie pentru că elimină senzaţia de foame.

7. Nu ocoli carnea roşie, care este bogată în proteine. Acestea te ajută să-ţi păstrezi masa musculară. Muşchii necesită de patru ori mai multe calorii decât grăsimea, chiar şi în stare de repaos total.

8. Dieta în doi este mai eficientă. Dacă ai o parteneră de dietă vei slăbi cu 30% mai mult decât cei care se luptă singuri cu kilogramele.

9. Alege felurile de mâncare condimentate. Ardeii iuţi îţi îmbunătăţesc metabolismul cu 25%, datorită capsaicinei, substanţă care le dă gustul specific.

10. Sportul pe stomacul gol este cel mai eficient pentru arderea grăsimilor. Dacă faci exerciţii cardio dimineaţa, înainte de micul dejun, vei slăbi mai repede ca oricând pentru că organismul nu are rezerve de nutrienţi pe care să-i folosească, aşa că va apela la depozitele de grăsime.

11. Slăbeşti cu 30% mai mult dacă între mese iei gustări bogate în proteine, dar nu foarte mari: un piept de  pui, o conservă mică de ton, câteva nuci.

12. Nu mânca în faţa televizorului sau calculatorului. Când nu esti atentă la ceea ce mănânci ai toate şansele să depăşeşti o porţie obişnuită. Conform studiilor, poţi slăbi 3,5 kilograme pe an doar pentru că mănânci în linişte, fără a face alte eforturi în acest sens.

13. Taie-ţi mâncarea în bucăţi mici ca să mănânci mai puţin. Când vezi o porţie de mancare tăiată în bucăţele ea ţi se pare cu 27% mai mare decât aceeaşi porţie întreagă.

 14. Dacă ai abonament la sală, nu ocoli banda de alergare. Se pare că este cel mai eficient dintre dispozitivele pe care le găseşti într-o sală de sport. Te ajută să arzi un număr mare de calorii într-un timp scurt.

15. Conform studiilor, micul dejun ideal pentru cei care vor să slăbească este format dintr-o bucată de pepene urmată de un ou fiert.

16. Un pahar de vin pe zi te ajută să scapi de „burtă”. Se pare că resveratrolul din struguri, care se găseşte şi în vin, inhibă dezvoltarea celulelor de grăsime în jurul abdomenului.

17. Ca să eviţi pofta de dulce mestecă o gumă fără zahăr imediat după masă, timp de 15 minute. Repetă „procedeul” la două ore după ce ai mâncat.

18. Sexul face parte dintr-o cură de slăbire eficientă. În timpul unei partide de sex poţi să arzi 150 de calorii la fiecare jumătate de oră. În plus, activitatea sexuala determină secreţia unui hormon care îmbunătăţeşte metabolismul şi stimulează dezvoltarea muşchilor.

19. Carnea la grătar este ideală pentru cura de slăbire fiindcă grăsimea din ea se topeşte şi se scurge.

20. Când ţi-e sete, bea cu încredere ceai verde. Acesta conţine substanţe care îmbunătăţesc metabolismul şi stimulează arderea grăsimilor.

21. Alege spanacul în locul altor verdeţuri. El conţine foarte multe fribre, care ajută organismul să proceseze grăsimile.

22. Înainte de fiecare masă, mănâncă un măr. Vei consuma cu 187 de calorii mai puţin.

23. Pune puţin ulei de măsline în salată. El te ajută să te saturi mai repede.

24. Nu ocoli ananasul, chiar dacă nu este printre fructele tale preferate. El măreşte rata metabolismului şi îmbunătăţeşte digestia.

25. Acidul acetic din oţet ajută corpul să ardă grăsimile mai repede. Adaugă oţet în fiecare salată.

26. Dacă iei masa împreună cu partenerul de viaţă sau cu prietenii vei mânca mai puţin cu 35%.

27. Încearcă suplimentele cu acid linoleic conjugat (CLA), care te ajută să slăbeşti cu 9% mai mult în decurs de un an.

28. Înlocuieşte brânza pe care o mănânci cu brânză de capră. Aceasta are cu 40% mai puţine calorii decât brânza de vacă.

29. După ce ai făcut exerciţii continuă să te mişti - mers pe jos, urcătul scarilor. Altfel, enzimele care ard grăsimi, secretate în timpul antrenamentului, se vor „dezactiva”.

30. Nu sări peste micul dejun. Dacă faci asta vei consuma 100 de calorii în plus pe parcursul zilei.
Mai mult....

Fitness - Capcane la sala

Ai facut deja primul pas in directia buna: ti-ai facut timp pentru sala. Te duci de doua-trei ori pe saptamana, poate chiar in fiecare zi. Stii ca nu e de ajuns? Nu conteza ca faci sport, mai conteaza si cum sau cand il faci.
Dr. Serban Damian, citat de Yuppy.ro, iti semnaleaza cele mai frecvente 6 greseli pe care le poti face daca faci sport fara cap.
"Totul sau nimic" - unii considera ca daca nu au o ora intreaga (sau mai mult) la dispozitie pentru antrenament, nu merita sa mai mearga la sala. Studiile arata ca si doar 10 minute de exercitii fizice efectuate zilnic au beneficii asupra sanatatii.
Program de antrenament de forta neechilibrat - cei mai multi oameni au tendinta sa se concentreze asupra anumitor grupe musculare, cum ar fi bicepsul (in cazul barbatilor) sau abdomenul, deoarece acestea se vad mai mult decat alte grupe. Pentru a obtine un corp puternic, simetric, armonios dezvoltat trebuie sa va antrenati toate grupele musculare mari.
Forma fizica slaba - cea mai sigura cale pentru a va accidenta la sala este forma fizica proasta. Daca va folositi de inertie atunci cand ridicati greutati (aruncati haltera, in loc sa o ridicati lent) si nu efectuati miscarea complet, veti obtine rezultate slabe.
Nu progresati inteligent - a va antrena prea mult, prea dur sau prea des sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac in special incepatorii. Odihna si progresul treptat sunt componente importante ale unui program de antrenament eficient.
Variatie insuficienta - de obicei, oamenii isi gasesc un program de antrenament care li se potriveste la un moment dat si nu il mai schimba niciodata. Rezultatul poate fi plictiseala si atingerea unui platou in dezvoltare.
Lipsa concentrarii la antrenament - imporanta concentrarii la activitatea pe care o desfasurati la sala nu poate fi tagaduita. Chiar daca va antrenati acasa, este bine sa nu va uitati la televizor, deoarece calitatea antrenamentului vostru va avea serios de suferit.
Revenirea incorecta dupa antrenament - multi dintre cei care merg la sala, imediat dupa ce termina antrenamentul strang repede echipamentul si merg la dus sau acasa. Este foarte important sa acordati cateva minute revenirii la normal a frecventei cardiace si pentru a face cateva exercitii de stretching. Nu numai ca va veti imbunatati flexibilitatea, dar veti face mai putina febra musculara si veti fi mai pregatiti pentru urmatorul antrenament.
Obiective nerealiste - cele mai obisnuite cauze ale renuntarii la antrenament sunt obiectivele nerealiste sau lipsa stabilirii unor obiective. Cheia succesului este stabilirea unui obiectiv de antrenament adecvat pentru nivelul de pregatire fizica, obiectiv care sa solicite, dar sa nu depaseasca capacitatile celui care se antreneaza.
Sursa: Ziare.com
Mai mult....

Dieta Alcalina

Cum este Dieta alcalina?
Dieta alcalina nu este o dieta, ci mai degraba este un mod de alimentatie sanatos.

Daca vrei sa urmezi dieta alcalina nu trebuie decat sa iti formezi un meniu zilnic din alimentele din cele doua grupe adica grupa alimentelor alcaline si o parte din grupa alimenteleor acide, avand grija ca meniul sa contina mai multe produse din grupa celor alcaline.


Care sunt alimentele alcaline? In grupa alimentelor alcaline intra castravetele, patrunjelul, sfecla, telina, ardeiul gras, conopida, broccolli,varza, andivele, usturoiul, ceapa, fasolea verde, morcovul, prazul, gulia, ghimbirul, dovlecelul, mazarea, vinetele, lintea, spanacul si rosiile .

Toate acestea intra in categoria legumelor alcaline.

In categoria fructelor alcaline intra :

merele, avocado, ananas,caise,strugurii, cirese, banane, citrice, pere, piersici si nectarine

Tot in categoria alimentelor alcaline sunt fructele de mare, semintele de dovleac, migdalele, uleiul de peste, uleiul de cocos, uleiul de masline, uleiul de trandafir, uleiul de susan, ceaiul verde, secara, graul, orzul, condimentele si laptele de capra.


Iata un meniu de dieta alcalina:

mic dejun:suc proaspat de legume
pranz: supa delicioasa sau mancare de legume
desert doua sau trei fructe alcaline,
cina salata.
Trebuie sa bei cel puţin doi litri de apa pe zi!
Mai mult....

De ce nu slabesc?

De ce nu slabesc? O intrebare care si-o pune oricine mai ales ca incearca sa slabeasca cu diferite diete .

Medicii au elucidat misterul in cazul persoanelor care se straduiesc sa slabeasca, dar nu reusesc sa elimine excesul de grasime.

Se pare ca aceste persoane nu consuma indeajuns alimente si suplimente cu vitamina D.

Intr-un studiu recent publicat in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, se arata ca o carenta de vitamina D in organism are un impact ajor asupra eforturilor de a slabi.


Lipsa vitaminei D din dieta se traduce prin incapacitatea organismului de a topi grasimi si de a construi masa musculara.


Doza zilnica recomandata de vitamina D este de 2000 de unitati.


Care sunt alimentele care contin vitamina D ?

Alimentele care contin vitamina D sunt : ouale, pestele gras - somonul, cerealele,cascavalul, untul, margarina, laptele praf, iaurt, lapte fortificat (inclusiv lapte de soia), ton in ulei, nuci, ulei din ficat de peste.
Organsmul uman produce vitamina D in momentul in care ne expunem la soare.
Mai mult....

Dieta - Cura cu clorofila

Dieta - cura cu clorofila
Ce este clorofila? La ce ajuta ? Clorofila, este denumita de oamenii de stiinta „sangele verde al plantelor”.

Ce efecte are asupra organismului? Clorofila are efecte excelente asupra întregului organism si anume :

- contribuie la detoxifierea organismului, regleaza tranzitul intestinal, grabeste cicatrizarea ranilor, incetineste procesul de imbatranire, contribuie la compensarea carentelor de minerale si de vitamine,trateaza gastritele şi ulcerele, combate astenia, nervozitatea, oboseala cronica,

Cat timp dureaza cura cu clorofila?

O cura cu clorofila dureaza 12 zile si cantitatea de extract consumata creste progresiv, cu cate 50 ml în fiecare zi.

Cat costa sucul de clorofila? Unde il pot cumpara? Clorofila lichida se poate cumpara si sub numele de Liquid Chlorophyll - o sticla are 473 ml si costa in jur de 100 lei.

Il puteti comanda de exemplu la Centrul Medical din Sibiu - Cabinetul Biodiagnostik - Dr Malanga Adelina - Telefon 0742-794.210 Adresa Str. Mitropoliei, nr. 16 (in curte) Sibiu
site web http://www.biodiagnostik.ro/
La cabinetul medical BioDiagnostik puteti beneficia de diagnostic medical computerizat.
Mai mult....